נובמבר 2017

ד"ר צבי גרסטל

ד"ר צבי גרסטל נולד באורוגוואי בשנת 1975 ובשנת 1994, בשנת ה-20 לחייו, עלה לישראל. הוא נשוי ואב לחמישה ילדים, הגדולה בת 18 והצעירה בת 4, וגר ביישוב קטן מצפון לירושלים.

הרקע האקדמי של צבי שונה מזה של מרבית הבוגרים שאנו מכירים בבית הספר למנהל עסקים משום שהחל את דרכו בחוג לפיזיקה של האוניברסיטה העברית. הוא סיים את התואר ראשון, והמשיך בלימודיו לתואר השני, EMBA, במסגרת תכנית המנהלים של בית הספר למינהל עסקים, אותם סיים בשנת 2007.

הקריירה המקצועית שלו בעולם ההייטק החלה כמהנדס תוכנה בחברת NDS בהר חוצבים בירושלים. שעסקה במתן פתרונות תוכנה, חומרה ואבטחה לעולם ה- PayTV. על אף שלא היה זה התחום המקצועי אותו למד, עולם התוכנה מאז ומעולם סיקרן והעסיק אותו ועל כן בחר להופכו למקצוע.

צבי עבד בחברת NDS כ-15 שנה וטיפס עד לתפקיד סמנכ"ל פיתוח. תחת ידיו והצוותים שהוביל פותחו מוצרים שונים, כשהמוצר המשמעותי ביותר היה הממיר המקליט (DVR) מוצר שנמצא בשימוש היום כמעט בכל בית.

לפני כארבע שנים נרכשה חברת NDS בידי מובילת התקשורת העולמית Cisco, וצבי קודם לתפקידו הנוכחי כמנהל בכיר בתחום הוידאו. הארגון אותו הוא מוביל היום מונה כ-400 עובדים בישראל ובארה"ב.

חברת Cisco היא אחת מיצרניות ציוד התקשורת הגדולות בעולם, ומרבית ציוד הניתוב שנמצא בשימוש ברשת האינטרנט כיום הוא מתוצרת Cisco. החברה מונה עשרות אלפי עובדים ברחבי העולם, מתוכם כ-2,000 עובדים באתרים שונים בישראל. הארגון אותו מוביל צבי עוסק בפיתוח פתרונות לחברות המבקשות לאפשר שידור טלוויזיה באמצעות טכנולוגיות ענן, תוך אבטחת מידע ברמה גבוהה. כפי שמצהירה החברה, פתרון זה מאפשר "שידור תכנים בכל זמן, לכל מקום על כל מכשיר".

לאחרונה נחתם הסכם בין Cisco לממשלת ישראל לפיתוח פרוייקט דיגיטציה שישמש משרדים שונים לרבות משרד הביטחון והצבא.

חברת Cisco דואגת לשלב עובדים מאוכלוסיות חלשות בחברה בתפקידם שונים. בנוסף, ישנם מספר פרויקטים של Cisco בקהילה הכוללים: שיעורי עזר לתלמידי תיכון, שילוב סטודנטים בהתמחויות ופיתוח פרויקטים משותפים. צבי מדגיש כי החברה מעודדת נשים ראויות לתפקידי ניהול, וניכר כי הנושא קרוב לליבו והוא רואה בו בעל חשיבות גדולה גם במערכות אחרות כמו האקדמיה.

צבי מעיד על עצמו שהוא אדם המחפש אתגרים אינטלקטואלים, זו גם הסיבה שהחל ללמוד לדוקטורט בבית הספר למנהל עסקים של האוניברסיטה העברית בהנחייתו של פרופ' גור מושיוב. בין השניים נוצרה כימיה מיידית, שהובילה לחברות עמוקה ולעבודה אינטנסיבית משותפת במהלך ארבע שנות כתיבת הדוקטורט ואף לאחריה. בתקופה זו נהג צבי לבלות את שעות הבוקר המוקדמות בסיעור מוחות עם פרופ' מושיוב, בשעות היום התייצב לעבודתו ב- Cisco, ובשעות הערב היה מעבד את תכני השיחה מהבוקר.

עבודת הדוקטורט היתה בנושא אלגוריתמים והיוריסטיקות לפתרון בעיות תזמון דטרמיניסטיות: קביעת תאריכי/חלונות יעד, פסי ייצור עם מכונה קריטית, בעיות של סוכנים, תזמון עם האופציה לדחיית משימות. העבודה זכתה להערכה רבה בעולם האקדמי אשר באה לביטוי בזכייה בפרס היוקרתי ע"ש וולף (Wolf Foundation Awards).

פרקים מן העבודה התפרסמו בעיתונים מדעיים מהשורה הראשונה דוגמת:

Journal of scheduling, Computers and Operations Research, International Journal of Production Economics, International Journal of Production Research, European Journal of Operational Research.

לשאלתי כיצד משלבים קריירה אינטנסיבית בינלאומית, חיי משפחה מלאים ולימודי דוקטורט, הגיב צבי בחיוך רחב ואמר כי הביטוי המוכר המנחה מנהלים להטיל את המשימה הדחופה ביותר דווקא על האדם העמוס ביותר, תופסת לגביו... צבי מאמין כי באמצעות תכנון זמן נכון ויעיל ניתן להספיק משימות רבות וכי העומס רק מזקק את המשימות החשובות ביותר וממקד אותו בהן.

במקביל לעבודתו ב Cisco, ממשיך צבי לעסוק במחקר יחד עם פרופ' מושיוב ומשמש כמרצה במכון לב בתחום חקר הביצועים לסטודנטים להנדסה.

צבי גם משמש כיועץ לחברות סטארט-אפ צעירות בירושלים ביניהן חברת Keepers המספקת להורים כלים להגנה על ילדיהם מפני תכנים פוגעניים ואלימות ברשת.

בזמן החופשי (המועט...) שנשאר לו צבי צופה אדוק בכדורגל. הוא מתוודה כי הצער הגדול שלו היום הוא שאיננו פנוי לשחק כדורגל כמו בעבר.

ביקשתי מצבי לתת טיפ לבוגרים הצעירים, על כך שוב חייך והשיב:

1. "להעז ולא לפחד מכישלון. אם רוצים לעשות משהו, לא לחשוב פעמיים, פשוט לעשות וגם אם נכשלים – ללמוד מכך על מנת להבטיח הצלחות בהמשך."

2. "לבחור את הסביבה בה עובדים ופועלים – סביבה מפרגנת ותומכת המעודדת צמיחה."

3. "לפתח את השריר של הניתוח האנליטי. תכונה זו לעתים חייבת חיזוק בקרב מנהלים ישראלים שעם היצירתיות הרבה לפעמים חסרים שיטתיות ,הסתכלות מערכתית המאפשרת הובלת מהלכים ופיתוח בקנה מידה בינלאומי."