הברק היכה פעמיים

גל הוא אחד משמונה סטודנטים מבית הספר שהשתתפו ב- INFORMS O.R. & Analytics Student Team Competition, במסגרת קורס אותו הנחו פרופ' ניקול אדלר ופרופ' לב מוצ'ניק. מדובר בתחרות שמתקיימת כבר שלוש שנים המאורגנת על ידי INFORMS – ארגון בינלאומי לכל העוסקים במלאכת חקר הביצועים, ניתוח נתונים ומדע הניהול. זו הפעם השלישית שהתחרות מתקיימת, כאשר בשנה שעברה קבוצת הסטודנטים מהאוניברסיטה העברית זכתה במקום הראשון, והשנה במקום השני. הקבוצה השנה הורכבה מ-6 סטודנטים ישראלים ושני סטודנטים בינלאומיים שהגיעו לבית הספר במסגרת תכנית לחילופי סטודנטים.
"בתחרות הנוכחית נדרשנו למציאת פתרון לחברת General Motors, נותנת החסות המרכזית לתחרות, שייעל את רשת הפצת הרכבים שלה; הדבר דרש מאתנו לקרוא מאמרים רבים בנושא, לנתח את נתוני החברה ולפתח אלגוריתמים למציאת מיקום אופטימלי למרכזי הרכבים, אגרגציה יעילה של הרכבים והפצה יעילה שלהם לסוחרים תוך כדי התחשבות באופציות שינוע מגוונות (משאיות, רכבות ורכבים אוטונומיים)".

ג'נרל מוטורס היא ענקית תחבורה בינלאומית שהוקמה ב1908 על ידי ויליאם דורנט בארצות הברית, ובין מותגיה הבולטים נמצאים שברולט, קדילק, ביואיק ו- GMC. "כארגון שנהנה מיישום O.R. וניתוח נתונים, אנו נרגשים לתמוך בדורות הבאים של אנשי המקצוע האנליטי ולהכין אותם לקריירה בצורה טובה יותר באמצעות לאתגר אותם בפתרון בעיות קשות שאנו מתמודדים איתם בתעשייה" אמר ג'ון אוון מגנרל מוטורס בהתייחסו לתחרות.
המסע של גל ושאר הקבוצה התחיל באוקטובר כאשר נפגשו לראשונה במסגרת הקורס. בינואר הגישו את הפתרון הכתוב שלהם, ובמרץ הודיעו להם שעלו לגמר יחד עם 5 קבוצות נוספות אשר נבחרו מתוך 292 כלל הקבוצות שנרשמו לתחרות. "בגמר התחרות היינו צריכים להציג בפני חבר השופטים את הפתרון שלנו, כמה כסף תוכל החברה לחסוך אם תיישם את השיטות שפיתחנו, תובנות שגילינו מהנתונים ולבסוף לענות על שאלות חברי השופטים". פאנל אשר הורכב מ18 אנשי אקדמיה מובילים ואנשי תעשייה מומחים.

ארגון INFORMS מאמין כי לתחרות חשיבות רבה בהקניית ניסיון עבודה אמיתי בתחום ניתוח הנתונים ושם דגש על תקשורת, עבודת צוות ופרזנטציה.
"באופן אישי, נהניתי מהתחרות. היא הייתה מאתגרת ולמדתי ממנה המון ואני מרגיש שזה קידם אותי הרבה. חוץ מזה, היה גם זמן לפנאי – הכנס התקיים באוסטין טקסס, ובשעות הערב בילינו בברים ופאבים שונים בעיר, נהנינו מהופעות חיות ומעוד חוויות שיש לאוסטין להציע".

פרופ' ניקול אדלר, אחת משני המנחים בקורס מספרת על הקורס והזכייה:"הקורס ניתן כחלק מהתמחות חדשה שאנו מציעים בבית הספר - BIG DATA ANALYTICS. מדובר בתכנית מעניינת מאוד ובפרויקט מאתגר לבית הספר. המטרה שלנו היא להכין את הסטודנטים להתמודדות עם שוק העבודה ולמחקר אם הם מעוניינים בכך. זה דורש זמן ומאמץ רבים אבל בסופו של דבר זה משתלם, בייחוד אם בסוף גם זוכים."

גמר התחרות התקיים כחלק מכנס גדול של INFORMS במהלכו גם חולקו שלל פרסים לאנשים בתחום, לרבות "פרס הנובל" של אותו תחום – פרס ע"ש פרנץ אדלמן.

תמונה