ספטמבר 2019

על חופש ואיזון, ריאיון עם מיכל צחורי

מאת רז רבינוביץ

לפני כחודשיים נתקלתי בכתבה ב-YNET לרגל יום האישה הבינלאומי שעסקה בנשים מנהלות. אחת מהמרואיינות תיארה את הקליק שנוצר בינה לבין תעשיית ההייטק. היא דיברה על העבודה שלה בתשוקה ובהתלהבות, וכשגיליתי שמדובר בבוגרת שלנו, אמרתי לעצמי שאני חייב לפגוש אותה. כך נוצר הקשר ביני לבין מיכל צחורי.

ירושלמי בתל אביב הוא קצת כמו דג מחוץ למים. עזבתי את שלוות המשרד בהר הצופים ונסעתי לחפש חנייה בסמוך למשרדי חברת BIZZABO התל אביביים. המקום נראה כאילו נלקח מספר ההדרכה למעצבי הייטק – מטבח מדוגם, עובדים רובצים על פופים, מרוכזים כל כולם במחשבים הניידים שלהם, ומסך ענק שעליו רצות תמונות שמשדרות חוויות משותפות של עובדי החברה ומי בדיוק חוגג באפריל את יום הולדתו.

BIZZABO היא חברה שמשווקת תוכנה לניהול אירועים וכנסים. מיכל היא מנהלת הכספים של החברה. בת 40, גדלה בחדרה ומתגוררת כיום במושב עין ורד שבשרון. בוגרת מחזור 2003, למדה חשבונאות וכלכלה בבית הספר למנהל עסקים שלנו, עשתה התמחות בPWC ועבדה שם כ-6 שנים. היא שולפת אותי מהלובי המדוגם ואנחנו הולכים לחדר ישיבות (יושבים על כיסא, למרבה ההקלה), ואני שואל אותה את השאלה שהטרידה אותי מהרגע שעזבתי את שער הגיא – איך רואת חשבון, שצמחה במיינסטרים של עולם החשבונאות, מוצאת את עצמה במקום, שלפחות לפי הסטריאוטיפים, הוא הכי פחות מעונב ומסודר.

מיכל מספרת שחלומות הילדות שלה לא היו בכיוון. "כילדה בכלל חלמתי להיות עורכת דין ובמקביל נמשכתי ללימודי מדעים. רוב חבריי לכיתה עובדים כיום באינטל. לקראת כיתה י"ב התחלתי לפזול לכיוון חשבונאות. הרגשתי שמדובר בתחום שמשלב ניתוח סיטואציות ומצבים אבל גם משלב אסטרטגיה."

מה גרם לך להימשך להייטק?

"חברות טכנולוגיות תמיד יותר עניינו אותי גם מבחינת הדינמיות, העניין, סוגי הטרנסקציות שיש, חו"ל, העובדה של הזמן יש שינויים וכל הזמן צריך להיות עם האצבע על הדופק, ובכלל העניין שיש במוצר טכנולוגי שאתה בעצמך מפתח מאפס."

עיקר הייחוד של BIZZABO, לדברי מיכל, הוא הדגש על יצירת המפגש הפיזי בין כל המעורבים בכנס – המארגנים, המרצים והמשתתפים. אני שואל אותה אם כנס הוא לא בעיניה יצור ארכאי שעבר מן העולם – האם בעולם שלנו היום, שבו מידע נגיש בלחיצת כפתור, ואפשר ליצור קהילות וירטואליות, ליצור קשרים ולהגיע בקלות יחסים למקבלי החלטות, יש הגיון בלהביא אנשים מכל העולם ולקבץ אותם במקום אחד? מיכל מאמינה שכן. האני מאמין של החברה הוא שאין תחליף למפגש בין אנשים כדי לייצר מערכת יחסים עסקית משמעותית. מבחינת פוטנציאל השוק, היא טוענת שגם בעולם אינטראקטיבי ורווי בזירות וירטואליות מדובר בשוק צומח שחברות רבות וטובות שמות עליו דגש. כשמיכל מדברת על החברה שלה, נראה שמבחינתה, היא מדברת על המקום הנהדר ביותר להיות בו, ממש כאילו הייתה אחת המייסדות. "ולא בא לך לפעמים לעזוב את הצד הכספי ולעשות משהו שהוא יותר בליבת העשייה?" "מה פתאום?" היא מזדעקת. "אני אשת כספים ואני מאוד אוהבת את מה שאני עושה. זה מאפשר לי לחוות את כל ההיבטים של פעילות החברה ולהיות משמעותית בקבלת ההחלטות."

אני מנסה להבין ממנה מה מייחד את BIZABBO מחברות הזנק אחרות כי התחושה שלי הייתה שמדובר בחוויית הייטק מעט גנרית. מיכל מתעקשת על ערכי הליבה של BIZZABO המעלים על נס את האומץ, המצוינות, השמחה והכבוד ההדדי בחברה. מההתרשמות שלי, היא מנסה להחיל את הערכים האלה גם בגישה הניהולית כלפי הצוות שלה : " מאוד חשוב שבעולם הפנימי שלנו ובצוות הקטן שלנו זה יקרה. מאוד חשוב לי שיהיה נעים, שנכבד אחד את השני ושנהיה שם אחד עבור השני, ואני עובדת מאוד מאוד קשה כדי שזה יקרה." יש מקום לערכים כאלה בעולם שבו עובדים ומנהלים מחליפים מקום עבודה לכשנתיים ומצפים לשינוי ודינמיות באופן קבוע? מיכל טוענת שדינמיות לא מהכרח כרוכה בשינויי תפקיד תכופים. "אני אדם שלא מחליף מקומות עבודה. אני מאמינה במחויבות. עבדתי בקסלמן, PWC וכעת ב-BIZZABO למשך תקופות ארוכות יחסית ואתה רואה שיש כאן דפוס מסוים. אני מאוד אוהבת את הדינמיות במקום עצמו אני מקפידה לתת את כל כולי לתפקיד שבו אני עוסקת ולמקום שבו אני נמצאת וקשה מאוד לעשות את זה כשאתה רואה באופק רק את התפקיד הבא."

הרצון בדינמיות והאהבה לתחום גרמו לצחורי לפתוח במקביל לעבודתה כמנהלת כספים גם עסק עצמאי ביחד עם שותף: "מירב האנרגיות ומרץ שלי מושקעים ב BIZZABO, אבל במקביל עידו ניסנבוים, השותף שלי, ואני הקמנו יחד חברת בוטיק בשם Profitian שמספקת שירותי ניהול כספים וחשבות לסטראטאפים. "

כשהתחלתי לראיין בוגרים לכתבות הניוזלטר, התרתה בי ראש ארגון הבוגרים לא לשאול בשום פנים ואופן נשים מרואיינות שאלות שלא הייתי שואל גבר קרייריסט. ההוראה שקיבלתי הייתה לעולם לא לשאול אישה איך היא משלבת משפחה וקריירה. אבל למיכל כן חשוב לדבר על הנושא. היא נשואה לאביחי ואמא לעמית (11) , והתאומים אייל ועידו (9). היא מדברת בגילוי לב על המשפחה והעבודה הקשה והמשותפת ביחד עם בן הזוג כדי לנהל שתי קריירות תובעניות. "יש ימים שאני מוצאת את עצמי משוחחת עם המורה בבית הספר, ובמקביל מנהלת שיחות מול הסניף בניו- יורק, אבל במקביל למולטי טאסקיות, אני שומרת חלונות זמן ייחודיים שמוקדשים רק לדבר אחד. בכל יום חמישי אנחנו יושבים על הבר באגאדיר ואוכלים יחד המבורגר, צוחקים, מדברים, ומאוד כיף לנו ביחד. זאת מסורת שאני מאוד אוהבת ושמאוד חשובה לי, וגם אם יש שיחות לארה"ב או מנסים לדחוף לי פגישות, כולם יודעים שיום חמישי בערב אני עם המשפחה לשעתיים שלוש לא משנה מה."

אני מהרהר בשיחה שלנו בדרך חזרה לירושלים. אני חושב כמה מורכבת היא המילה עצמאות שמאפיינת כל כך את התקופה הזאת בשנה. עצמאות היא לא בהכרח החופש לעשות מה שבא לי, אלא אולי, כמו מיכל, היא החירות למצוא שילוב ואיזון. לשלב במקומות שאפשר, להפריד במקומות שצריך, ולדעת להבדיל בין השניים.