ספטמבר 2019

סובו חדשנות ציון והקיפוה

מאת רז רבינוביץ'

המרכז לחדשנות גלובאלית שנקרא במקור התכנית ליזמות וחדשנות למנהלים, נפתח בבית הספר למנהל עסקים במהלך שנת 2014 ומעסיק כיום 5 עובדים במשרה מלאה. מנהל המרכז, איתי פרידיונג מספר כי החזון שלו ושל עובדיו הוא למצב את המרכז הפועל בבית הספר כמוקד לחדשנות עסקית, פיננסית, טכנולוגית וחברתית.

בשנים הראשונות התרכזה הפעילות בביקורי משלחות מסין, בעקבות העניין הרב של הסינים בתעשיית ההייטק הישראלית.

בשנתיים האחרונות העמיק המרכז את אחיזתו בשווקים נוספים וביניהם ברזיל, סינגפור, ומספר מדינות באפריקה. בימים אלה נפתח בסיאול בירת קוריאה משרד ייצוג קדמי שתפקידו יהיה לייצג את המרכז מול מוסדות אקדמיים, גורמי ממשל ותאגידי ענק כמו: סמסונג, LG, יונדאי ועוד.

כמו-כן נבחנת האפשרות להקים משרד ייצוג נוסף בבנגלור שבהודו.

התכניות לעתיד של המרכז הן להפוך למוקד גלובאלי של חדשנות שישים בחזית את ישראל, האוניברסיטה העברית ובית הספר למנהל עסקים.

איתי פרידיונג: "אנו שמחים מאוד שאנו מצליחים לייצר ערך למשק הישראלי בדמות השקעות ושיתופי פעולה. בין השאר שותפים של המרכז השקיעו באופן ישיר ב-27 חברות ישראליות. גופים אחרים הפכו לשותפים מוגבלים (LP) של קרנות הון סיכון ישראליות ונוצרו שיתופי פעולה רבים ומגוונים אחרים בעקבות התכנית ופעילות המרכז. שיתוף פעולה מעניין וספציפי מתקיים בעקבות ביקור של מנכ"ל חברת הרכש של ה-bullet trains בסין ביחד עם הסטארט-אפ הישראלי סילנתיום המייצרת פתרונות לנטרול רעשים ולאחרונה החל פיילוט למוצר המרכזי של סילנתיום ברכבות של החברה הסינית. אנו שותפים של סקויה, קרן ההון סיכון הגדולה בעולם, של טנסנט, רק לאחרונה אירחנו משלחת של 150 מנהלים ובראשם המנכ"ל של חברת הביטוח הגדולה בברזיל ICATU."

כל ביקור שמתקיים במסגרת פעילות המרכז מותאם במיוחד לכל משלחת וכל ארגון, בהתאם לתחומי העניין, השאיפות ושיתופי פעולה פוטנציאלים. משלחות מסוימות מבקשות חשיפה רחבה ככל הניתן לאקו סיסטם הישראלי ואילו אחרות מבקשות להיחשף לזווית פרטנית וממוקדת. למשל, בעוד שבועיים תתארח משלחת הכוללת 25 יו"רים של בנקים מובילים בסין לשבוע שיתמקד בפינטק וחדשנות בעולם הבנקאות.

במסגרת הפעילות הגיעה לאחרונה משלחת המונה למעלה מ-40 אנשי ונשות עסקים סינים מטעם האוניברסיטה הפרטית הגדולה בסין, CKGSB לשבוע עמוס וחווייתי.

אחד המוזמנים למפגש בתיאטרון החאן היה קית' סוארס (26) מבנגלור שבהודו, בוגר מחזור 2018 של התכנית הבינלאומית לתואר מוסמך בבית הספר.
קית', שהגיע לארץ לקראת טקס סיום התואר שייערך בקרוב, מספר על המפגש:

" עבורי מדובר בהזדמנות ייחודית להשתתף ולהיות חלק מהאירוע. זה מסייע לי ללמוד מהנציגים שהגיעו על האקוסיסטם העסקי והחינוכי ולחלוק תובנות עם אנשי עסקים בכירים. המארחים עשו עבודה נהדרת ומבחינתי מדובר בחוויה בלתי נשכחת."

תמונה