הדוד סם ושרוליק מקדמים חדשנות וקיימות כלכלית

מאת רז רבינוביץ'

בית הספר לניהול Rady באוניברסיטת UC San Diego מזמין אליו מדי שנה משלחת של 20 סטודנטים למנהל עסקים מהמוסדות האקדמאיים המובילים בישראל על מנת לבנות אסטרטגיית כניסה לשוק האמריקאי עבור ארבע חברות סטארט-אפ ישראליות. התוכנית מתקיימת במרכז ארה"ב-ישראל לחדשנות וקיימות כלכלית שנמצא בבית הספר, ומקבלת מימון מלא על ידי תורם יהודי אמריקאי.

בשלב הראשון של התוכנית מגיעה קבוצה של 20 סטודנטים מהחוג למנהל עסקים בסאן דיאגו לארץ, במהלכה הם נפגשים עם מספר חברות סטארט אפ שרוצות להיכנס לשוק האמריקאי. מתוכם בוחרים הסטודנטים ארבע חברות שעבורם תיבנה אסטרטגיית הכניסה לשוק. השנה, מתוך ארבע החברות הישראליות, בלטה גם חברה מתחום המכשור הרפואי בשם AQUAFIT המייצרת התקן מבוסס CBD לבעיות הצרות נרתיק וצניחת אגן בנשים. יתר החברות שהשתתפו הן: Bkind, BFriendly2,Co.Co

בשלב השני, בוחרים 20 סטודנטים מתוכניות תואר שני במנהל עסקים, מארבעת האוניברסיטאות המובילות בארץ, ומהמרכז הבינתחומי בהרצליה. בבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית יש בכל שנה בין 60 ל-100 מועמדים ממגוון תכניות ההתמחות לתואר שני, אשר מתוכם נבחרים 4 נציגים לאחר סבב בדיקות התאמה קפדניות וראיונות.

השנה, ארבעת הנציגים שנבחרו מבית הספר הם:

ספיר הרשקוביץ לוי, דוקטורנטית לביולוגיה מולקולרית של תאי גזע מהתמחות BioMed-MBA
ד"ר דני בבלי מהתמחות BioMed-MBA

דן כהן, חוקר גרעין ונציג ישראל באו"ם לחלל, מהתמחות BigData Analytics-MBA

נופר גפני, עורכת דין, מהתמחות בשיווק Marketing-MBA.

עם הגעת הסטודנטים מישראל לסאן דיאגו הם חולקו לצוותים מעורבים של ישראלים ואמריקאים, ובמשך שישה ימים מלאים קיבלו הדרכה, ליווי, הרצאות ופגישות של טובי המרצים והחברות המקומיות, כולל פגישה אישית של חצי יום באתר הפיתוח Becton Dickinson (BD) בסאן דיאגו, עם צוות הפיתוח וההנהלה הבכירה.

לאחר מכן בנה כל צוות אסטרטגיית כניסה לחברה הישראלית שאליה היה מצוות, וצוות בוחנים (גם מהתחום הביו-רפואי) בודק את ההרצאות והתכנים, כולל פאנל Q&A. בסוף התוכנית  נשלחו לחברות ההמלצות  כולל תיק עבודה ואסטרטגיית הכניסה המוצעות.

"התוכנית סיפקה הזדמנות ליישם בפועל, בחברות סטארט-אפ, את הכלים והמיומנויות שרכשנו במהלך הלימודים. בנוסף, התוכנית היוותה פלטפורמה ליצירת רשת קשרים בין אנשים מתחום הביוטק והתעשייה, היכרות עם משקיעים, יזמים וסטודנטים בעלי עניין דומה". מספרים ספיר ודני.

"שיחות אישיות  עם יזמים ומשקיעים (כגון היזם הישראלי לשעבר גד שאנן) על האתגרים של מיזמים בתחום המכשור הרפואי בשוק האמריקאי, עזרו לנו לחדד את השוני, האתגרים וההזדמנויות שעומדים בפני יזמים ישראלים וחברות ישראליות בשוק האמריקאי. הייתה זאת חוויה מעשירה ומלמדת, ואנו מודים לכל מי שנטל חלק ביצירת התוכנית הנ״ל ואפשר לנו להיות חלק ממנה".

תמונה