אוקטובר 2019

בין עיר דוד לאובייקטים חומריים

ב 16-18.6.19 התקיימה בבית הספר למנהל עסקים סדנה בשם"Sociomateriality and Understanding Affordances" שארגנו ד"ר מיקי אייזנמן ופרופ' תמר זילבר מבית הספר, בשיתוף פרופ' מיכל פרנקל מהמחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה. את הסדנה מימנו מרכז הלברט ללימודים קנדיים, מרכז אספר ליזמות וחדשנות, בית הספר למנהל עסקים, וועדת התמיכה לכנסים בינלאומיים של האוניברסיטה העברית. הסדנה אירחה 20 משתתפים מקנדה, הולנד, דנמרק, האוניברסיטה העברית, הטכניון, אוניברסיטת חיפה, האוניברסיטה הפתוחה ומכללת רופין, וכמובן מבית הספר למנהל עסקים לצד המחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה והמחלקה לתקשורת.

נושא הסדנה התמקד בתפקידם של אובייקטים חומריים בתוך הגדרות ארגוניות ממספר נקודות מבט שונות. דוגמא לדיון כזה הייתה ההצגה של הסמארטפון ההולנדי, "Fairphone". הרעיון שמאחורי הטלפון מבוסס על פיתוח של מכשיר נייד שאינו מכיל חומרי גלם מאזורי סכסוך. הטלפון התחיל כרעיון והפך לחברה של 400 מיליון יורו בתוך מספר שנים. בנוסף, מתוך כוונה למזער נזק סביבתי באמצעות כוסות פלסטיק, כל משתתף קיבל ספל עם לוגו Asper ששימש אותו לאורך הסדנה.

"בסדנה נוצרו קשרי עבודה עתידיים רבים כמו גם אינטראקציות פחות פורמאליות בין המשתתפים. שילבנו גם סיור בעיר דויד ובעיר העתיקה וראינו את התפקיד של חומרים ארכיאולוגים בשיח הפוליטי סביב מקומות אלה" סיפרה ד"ר מיקי אייזנמן ממארגנות הסדנה. "המשתתפים היו מרוצים מאוד מפעילותם בסדנא, ויצאו מלאי אנרגיות ליישם את המשובים שקיבלו לגבי הפרויקטים המחקריים שהם הציגו, וגם עם רעיונות למחקרים נוספים. מבחינתנו כמארגנים, היה מימוש מוצלח מאוד של מטרות הסדנא".

תמונה