אודות הדיקן | בית הספר למנהל עסקים

אודות הדיקן

פרופסור ניקול אדלר היא דיקן בית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית.

פרופ' ניקול אדלר

אדלר היא פרופסור לחקר ביצועים וניהול התפעול. היא השלימה את לימודיה בשלוש אוניברסיטאות, בארץ ובחו"ל: אוניברסיטת אלסטר בקולראיין, בית הספר לכלכלה בלונדון, אוניברסיטת תל-אביב, ובמסגרת פוסט-דוקטורט באוניברסיטת בן-גוריון בנגב.

לאחר לימודיה, שימשה אדלר כפרופסור אורחת במחלקה להנדסה תעשייה וניהול בבתי הספר "קלוג" באוניברסיטת נורת'ווסטרן, בבית הספר לעסקים סאודר באוניברסיטת קולומביה הבריטית, ובמחלקה להנדסת תעשייה באוניברסיטת ברגמו.

תחומי המחקר העיקריים של פרופ' אדלר כוללים את תורת המשחקים היישומי (Game Engineering) ומדידת פריון, המיושם בעיקר בשווקי התחבורה.

עבודתה פורסמה בכתבי עת אקדמיים מובילים בתחום, כולל ב-Management Science, European Journal of Operational Research וכתבי עת רבים הקשורים לתחבורה.

כיום היא אחת מעשרה עורכי משנה של כתב העת המוביל בתחום:
Transportation Research part B: Methodological, וכן חברה בדירקטוריון של מספר כתבי עת נוספים.

כמו כן, לפרופסור אדלר ניסיון בינלאומי רב. היא סיפקה לאורך השנים שירותי ייעוץ לרגולטורים ולחברות גדולות ברחבי העולם, בנושאים הקשורים בתשתיות תחבורה. בין היתר, ייעצה אדלר לפורום התחבורה הבינלאומי של ה -OECD, ל'רשות לתחרות' בישראל, לחברות תעופה, לרשות התעופה האזרחית בישראל, לחברות רכבות, לאיחוד האירופי, לחברת שינקנסן היפנית, ל- SESAR והנציבות האירופית, ולמשרד התחבורה הנורבגי.

עבודתה הנוכחית בוחנת דרכים למזעור ההשפעה של התעופה על הסביבה, והכנסת הרכב האוטונומי לשווקי התחבורה המקומיים. פרופסור אדלר מנסה לתרום בעבודתה לעמידה ביעדי ESG - יעדי פיתוח בר-קיימא שהוגדרו על ידי האו"ם, ומוסכמים בעולם, שמהווה את האתגר הגדול בתקופתנו.

מטרותיה של פרופ' אדלר כדיקן בית הספר כוללות:

1. חיזוק תכנית הדוקטורנטים והמחקר בבית הספר והעשרת גוף החוקרים המובילים בארץ ובעולם.
  2. פיתוח התכניות הבינלאומיות לתואר שני עם התמחויות ביזמות, חדשנות ויזמות במד טק,  כדי לאפשר לסטודנטים סביבה מגוונת ולהכין אותם לעבודה בעולם הגלובלי.
  3. פיתוח תכנית ה-MBA, הכוללת התמחויות בתחומים אנאליטיים כולל מדע המידע בניהול, שיווק דיגיטלי, פינטק, מימון נדל"ן וביומד.
  4. פיתוח התואר הראשון -  BA במנהל עסקים ובחשבונאות תוך הענקת כישורים אנליטיים נוספים לבוגרים.
  5. פיתוח מרכז למנהלים שיספק הזדמנויות ללימודי המשך עבור בוגרי האוניברסיטה.
  6. טיפוח הסביבה היזמית באוניברסיטה ובישראל, ושיפור תהליכי ניהול בחברות פרטיות וציבוריות בישראל.