תוכנית דוקטורנטים אינטגרטיבית

בית הספר למנהל עסקים של האוניברסיטה העברית שמח להכריז על פתיחת מחזור נוסף של תכנית דוקטורט אינטגרטיבית. השתתפות הדוקטורנטים בכנסים ממומנת ע"י קרן גל-עד.

בית הספר למנהל עסקים מונה חוקרים ממגוון תחומים, ביניהם אנליטיקה של נתוני עתק, התנהגות ארגונית, מימון, חקר ביצועים, מדע המידע, שיווק וחשבונאות. אנחנו מחפשים מועמדים עם רקע אקדמי חזק, מוטיבציה גבוהה ורצון להשתלב בעולם האקדמי, לחקור בהנחיית חוקר מוביל בבית הספר. למועמדים שיתקבלו לתכנית ייחודית זו, יוענקו: מימון למשך ארבע שנות התוכנית, הכשרה רחבה בתחום התאורטי והמתודולוגי תוך ליווי אישי וקבוצתי צמוד.

מבנה התוכנית

לימודי הדוקטורט במסגרת התכנית יתקיימו בהתאם להנחיות הרשות לתלמידי מחקר של האוניברסיטה העברית וימשכו עד ארבע שנים. כמקובל, הלימודים יתחלקו לשני שלבים עיקריים:

שלב א' - כתיבת הצעת המחקר והגשתה תוך 18 חודשים מתאריך הקבלה ללימודים, במקביל ללמידת קורסים בהיקף של 12 נ"ז (ניתן להשלים עד סוף שנת הלימודים השניה)

שלב ב' – עריכת מחקר וכתיבת התיזה.

אנחנו מצפים שסטודנטים בתכנית יקדישו את מלוא מרצם לקורסים, להשתלבות בפעילות האקדמית של בית הספר וכמובן לפיתוח ולביצוע פרויקט המחקר. מעבר להתקדמות במחקר, הסטודנטים יוכלו להשתתף בסדנת כתיבה אקדמית, בסמינר המחקרי הבית ספרי, בסמינר המחלקתי, בסמינר הדוקטורנטים ובפעילויות אקדמיות וחברתיות של בית הספר ושל תכנית הדוקטורנטים.

מלגה

לסטודנטים בתכנית תוענק מלגת קיום חודשית בסך 6,500 ₪ ואפשרות לאייש משרת תרגול או מרצה (בהתאם למשרות הפנויות בכל שנה). בסה"כ התמיכה תסתכם בכ-8,000 ₪ לחודש בשנתיים הראשונות ובכ-11,000 ₪ לחודש בשנתיים הבאות. בנוסף, יוענק פטור בגובה של לפחות 50% משכר הלימוד האישי.

קבלה לתוכנית

מספר המקומות בתוכנית מוגבל. המועמדים יבחנו על פי הישגים אקדמיים, המלצות וראיון אישי בפני ועדת תלמידי המחקר. על המועמד להיות בעל תואר שני מחקרי או תואר שני עיוני לאחר השלמת תיזה.

את המסמכים יש להגיש עד ל-15/06/2024 לגב' מאיה דגן אשכנזי, רכזת לימודים מתקדמים בבית הספר למנהל עסקים, בדוא"ל mayaas@savion.huji.ac.il

הגשת מסמכים אלו אינה מחליפה את הגשת המועמדות ללימודי המחקר דרך הרשות לתלמידי מחקר.

הגשת מועמדות תכלול את המסמכים הבאים:

  1. טופס מועמדות לתכנית
  2. אישורי זכאות וגיליונות ציונים ללימודי הבוגר והמוסמך
  3. קורות חיים
  4. שני מכתבי המלצה
  5. תיזת תואר שני (אם יש) או תקציר העבודה אם היא במהלך כתיבה
  6. מסמך קצר (עד 200 מילים) עם תיאור ראשוני של המחקר שבכוונת הסטודנט לבצע
  7. טופס חתום ע"י חבר/ת סגל אקדמי מביה"ס למנהל עסקים, המאשר/ת את נכונותו/ה להנחות את הסטודנט. אנחנו ממליצים להתוודע על תחומי המחקר של חברי/ות הסגל, טרם יצירת הקשר עימם.

 

סטודנטים שימצאו מתאימים לתכנית יוזמנו לראיון אישי. רשימת המתקבלים לתוכנית תפורסם ב-26/06/2024.

הענקת המימון תחל עם פתיחת שנת הלימודים תשפ"ד.

  • הקבלה לתוכנית מותנית בהשלמת הליכי הרישום והקבלה ללימודי דוקטורט דרך הרשות לתלמידי מחקר ובהתאם לכללי לימודי הדוקטורט באוניברסיטה העברית.

מסמך זה נכתב בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד, אך מיועד לנשים וגברים כאחד.

מנחי דוקטורט אפשריים

אסטרטגיה ויזמות

ד"ר מיקי אייזנמן

פרופ' מיקי אייזנמן

ראשת ההתמחות באסטרטגיה ויזמות MBA
אחראית שוויון הזדמנויות וגיוון

מיקי איזנמן היא פרופסור חבר בהתמחות להתנהגות ארגונית ובהתמחות ליזמות אסטרטגית בבית הספר למנהל עסקים. היא משמשת כראשת המחלקה לאסטרטגיה ויזמות אסטרטגית.

קרא עוד
פרופ' אייזנמן קיבלה את תואר הדוקטורט שלה במנהל עסקים מאוניברסיטת קולומביה, וכמו כן מחזיקה בתואר שני (MBA) מטעם אוניברסיטת Tulane, ובתואר ראשון באנגלית ובתקשורת מהאוניברסיטה העברית.

לפני שהצטרפה לאוניברסיטה העברית, הייתה חברת סגל ב City University of New York's Baruch College.

מחקריה פורסמו בכתבי עת אקדמיים מובילים, ביניהם:  Administrative Science Quarterly, Academy of Management Review, Journal of Management Studies

 

פרופ' אייזנמן בעיתונות

TheMarker - מה גורם לחוקרת העיצוב להירתע דווקא מהמוצרים של אפל?

קראו פחות
ד"ר נעמי הואזמן

ד"ר נעמי האוזמן

ד״ר נעמי האוזמן היא מרצה בכירה בחוג לאסטרטגיה בבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית. האוזמן קיבלה את תאריה בכלכלה, ביניהם גם את הדוקטורט, מאוניברסיטת הרווארד.

קרא עוד
תחום המחקר שלה הוא כלכלה עירונית, חדשנות ויזמות, כלכלת העבודה וכלכלה ציבורית.

ד״ר האוזמן קיבלה מספר מענקים אקדמיים, ביניהם מענק המחקר של מכון אלרוב, מענק קרן המדע בישראל, מענק הקרן הדו-לאומית למדע ארה״ב-ישראל (BSF), מענק הקרן הגרמנית-ישראלית (GIF), מענק מקרן אשכול ועוד. בנוסף, קיבלה מספר פרסי עבודות גמר ומלגות, הכוללים מלגה מהאגודה האמריקאית לכלכלת נדל״ן וכלכלה עירונית ומהקרן Ewing Marion Kauffman.

ובנוסף לניסיוניה האקדמי עבדה בחברות ייעוץ, כולל בCharles River Associates (CRA, Inc) וCornerstone Research.

היא מלמדת את הקורסים כלכלה עירונית, כלכלת עבודה, ואקונומטריה.

 

ד״ר האוזמן בעיתונות

כתבה בגלובס בנושא ההייטק בבאר שבע

קראו פחות
pic

ד"ר שרית וייסבורד

ראשת תכנית International BA in Business

ד״ר וייסבורד היא ראשת תכנית International BA in Business בבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית וחוקרת בתכנית הארגון התעשייתית של ה CEPR.

קרא עוד
ד"ר שרית וייסבורד בעלת דוקטורט בכלכלה מהאוניברסיטה העברית, ותואר ראשון במתמטיקה וכלכלה מאוניברסיטת מרילנד בארצות הברית. מחקריה עוסקים בניתוח אמפירי של שאלות הקשורות לקבלת החלטות תחת תמריצים פיננסיים ואכיפה משפטית.

ד״ר שרית וייסבורד במדיה

Ynet - "חוקרים פרטיים: האם התשובה לכל שאלה היא לתת לנתונים לדבר"

Episode 32: Sarit Weisburd, Probable Causation Podcast

קראו פחות

התנהגות ארגונית

פרופ' שאול אורג

פרופ' שאול אורג

מנהל קרן רקאנטי

שאול אורג הוא פרופסור להתנהגות ארגונית בבית הספר למנהל עסקים שבאוניברסיטה העברית. תואר ה-Ph.D של שאול הוא מאוניברסיטת קורנל (Cornell), ובנוסף הוא מחזיק בתואר שני בפסיכולוגיה קלינית מטעם אוניברסיטת בן גוריון, ובתואר ראשון בפסיכולוגיה ובמדעי המחשב מאוניברסיטת תל אביב. 

קרא עוד

מחקריו של שאול עוסקים בהשפעתן של תכונות וערכים אישיים על העמדות וההתנהגויות של פרטים. אחד ההקשרים שבו מחקריו מתמקדים הוא שינוי ארגוני. מחקרו של אורג התפרסם בכתבי עת המובילים בתחום המנהל, ביניהם, Academy of Management AnnalsAcademy of Management ReviewJournal of Applied PsychologyPsychological Science, ו-Journal of Personality and Social Psychology. שאול היה עורך משנה בכתבי העת Personnel Psychology, ו-Journal of Organizational Behavior, והוא חבר בוועד המנהל שלהם ושל Journal of Change Management.

הוא מלמד את קורס הליבה של התנהגות ארגונית במסגרת התואר הראשון, את קורס שיטות המחקר הכמותיות של ההתמחות ב-MBA, כמו גם קורסים וסמינרים נוספים העוסקים בשינוי ארגוני, מנהיגות ואישיות. 

 

קראו פחות
פרופ' תמר זילבר

פרופ' תמר זילבר

ראשת התמחות בהתנהגות ארגונית

תמר זילבר היא פרופסור מן המניין במחלקה להתנהגות ארגונית בבית הספר למנהל עסקים, ומשמשת כיום כראש תכנית התואר הראשון למנהל עסקים, וכראש המחלקה להתנהגות ארגונית.

קרא עוד

זילבר השלימה את תואר ה-Ph.D שלה בפסיכולוגיה חברתית באוניברסיטה העברית. היא מחזיקה בתואר M.A. בפסיכולוגיה, ותואר ראשון בפסיכולוגיה ותכנית המצטיינים "אמירים" למדעי הרוח, גם הם מטעם האוניברסיטה העברית.

פרופסור זילבר שימשה כעמיתת מחקר באוניברסיטת גוטנבורג (Gothenburg), וכפרופסור אורחת באוניברסיטאות קליפורניה, ברקלי, בית הספר קרול למנהל עסקים בקולג' של בוסטון, באוניברסיטת סן-דייגו, ובבית הספר לניהול של M.I.T.

זילבר הוציאה לאור את הספרים: "Narrative Research: Reading, Analysis and Interpretation", "Peace Entrepreneurs and Social Entrepreneurship: Life Stories From Israel and Palestine", ומחקריה פורסמו בכתבי עת מובילים רבים. כמו כן היא זכתה במגוון פרסים, ביניהם פרס A. Berger על מצוינות אקדמית, מענק גולדה מאיר, ו-Ginsberg Postdoctoral Fellowship.

 

הרצאות

הרצאה של פרופ' זילבר בנושא מגדריות ופמיניזם מודרני

קראו פחות
פרופ' אבי קלוגר

פרופ' אבי קלוגר

Charles I. Rosen Chair in Business Administration
ראש ועדת האתיקה

פרופ׳ אבי קלוגר הוא מרצה וחבר סגל בחוג להתנהגות ארגונית בבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית. הוא מכהן כחבר בארגון לפסיכולוגיה חברתית ואישיותית, באקדמיה לניהול בארגון להתנהגות ארגונית.

קרא עוד
הוא בעל דוקטורט בפסיכולוגיה יישומית ממכון סטיבנס לטכנולוגיה. במחקריו הוא מתמקד בסכנות המשוב ויתרונות ההקשבה במערכות יחסים ובמסגרות חברתיות.

פרופ׳ קלוגר זכה במגוון פרסים בזכות עבודתו, ביניהם פרס הסוקר המצטיין מטעם האקדמיה לתגליות ניהול ופרס המאמר המצטיין בהתנהגות ארגונית מטעם חטיבת ההתנהגות הארגונית באקדמיה לניהול יחד עם שותפו אנג׳לו ד׳ניסי. בנוסף, זכה במגוון מענקים מטעם הקרן הישראלית למדע, הקרן הדו-לאומית למדע, מכון צבא ארצות הברית ועוד. עבודותיו צוינו בעיתונים הארץ, Forbes, New Yorker ועוד.

בנוסף לניסיונו האקדמי, קלוגר מתפקד כיועץ ארגוני עבור חברות וארגונים שונים, הכוללים את משרד ראש הממשלה, משטרת ישראל, צה״ל, אינטל, בנק לאומי, SodaStream ועוד.

הוא מלמד את הקורסים התנהגות ארגונית, הקשבה בארגונים: מיומנות בניהול, שיטות מחקר עבור דוקטורנטים ושיקולים תיאורטיים בניהול משאבי אנוש.

 

פרופ׳ קלוגר בעיתונות

דה-מרקר: חשיבותה של ההקשבה

גלובס: על הקשר בין הקשבה וניהול טוב

הארץ: איך להפוך למקשיבים טובים יותר

 
קראו פחות
לילך שגיב

פרופ' לילך שגיב

הקתדרה למנהל עסקים ע"ש אייב גריי
סגנית הרקטור

פרופ׳ לילך שגיב היא פרופסור מן המנין בבית הספר למנהל עסקים ומשמשת כסגנית הרקטור באוניברסיטה העברית.

קרא עוד
שגיב קיבלה את הדוקטורט שלה בפסיכולוגיה מהאוניברסיטה העברית, והמשיכה לפוסט דוקטורט באוניברסיטת מישיגן, שם בילתה בנוסף לכך שתי שנות שבתון כמרצה אורחת. בעבר שימשה כסגנית דיקן להוראה בבית הספר למנהל עסקים, וכיושבת ראש הוועדה האוניברסיטאית למינוי וקביעות במדעים שאינם ניסיוניים. במחקריה היא בוחנת את השפעת הערכים, ברמה האישית, המקצועית והתרבותית, על ארגונים וחבריהם.

פרופ׳ שגיב קיבלה מספר מענקים אקדמיים מטעם הקרן הישראלית למדע, ממשרד החינוך, מהאיגוד המשותף במזרח התיכון (MERC) ומהנציבות האירופאית. היא זכתה במלגת אלון לחוקרים צעירים מצטיינים וזכתה בפרסים ביניהם פרס ״Abe Grey״, פרס ״Milken Rector״ על מצוינות בהוראה, ופרס הרקטור על מצוינות במחקר, הוראה ואזרחות.

פרופ׳ שגיב מלמדת קורסים בהתנהגות ארגונית, ביניהם מבוא למדעי ההתנהגות, חקר ארגונים, תרבות וארגונים וסמינר בהתנהגות ארגונית.

 

קראו פחות

חקר ביצועים

פרופ' גור מושיוב

פרופ' גור מושיוב

הקתדרה למנהל עסקים ע"ש צ'ארלס רוזן

פרופ׳ גור מושיוב הוא מרצה וחבר סגל ויושב ראש הניהול ע״ש צ׳ארלס י. רוזן בבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית. בעבר כיהן כסגן הדיקן בבית הספר למנהל עסקים, ובמשך שני עשורים היה ראש התכנית לתואר שני.

קרא עוד
בעל דוקטורט במדעי הניהול ומנהל התפעול מטעם אוניברסיטת קולומביה. הוא מומחה במחקר תפעולי, ותחום המחקר העיקרי שלו הוא תזמון היצור.

פרופ׳ מושיוב לימד במשך שנתיים באוניברסיטת ניו יורק (CUNY), ושימש כמרצה אורח בבית הספר לכלכלה בהלסינקי, באוניברסיטת קולומביה ובבית הספר למימון בטאיוואן.

הוא זכה בפרס הרקטור לחוקר המצטיין ובפרס Milken עבור הצטיינות רבת שנים בהוראה מטעם האוניברסיטה בעברית. בשנת 2020 הוא נכלל ברשימה שמציינת את שני האחוזים המובילים של החוקרים במחקר תפעולי שפרסמה אוניברסיטת סטנפורד.

מושיוב מלמד את הקורסים תזמון היצור, מודלים כמותיים, מבוא לסטטיסטיקה ותכנון דינמי.

קראו פחות
ד"ר בנימין עוז

ד"ר בנימין עוז

ד"ר בנימין עוז הוא מרצה במחלקה לחקר ביצועים בבית הספר למנהל עסקים. בנוסף הוא משמש כחבר מועצה באגודה הישראלית לחקר ביצועים (אילב), וחבר בארגון INFORMS הבינלאומי.

קרא עוד
ד"ר עוז קיבל את תואר הדוקטורט שלו בסטטיסטיקה מהאוניברסיטה העברית במסלול הישיר בסטטיסטיקה וחקר ביצועים. כמו כן הוא מחזיק בתואר בוגר בסטטיסטיקה וכלכלה, גם הם מטעם האוניברסיטה העברית.

ד"ר עוז שימש כעמית מחקר במחלקה לסטטיסטיקה של אוניברסיטת אוקלנד (Auckland). מחקריו מתמקדים בנושאים של קבלת החלטות, מודלים של תורים, והתנהגות אסטרטגית בתורים, ומיישמים מודלים סטוכסטיים, הסתברות יישומית, תורת התורים ותורת המשחקים. מחקריו פורסמו בכתבי עת אקדמיים מובילים, ביניהם:

Management Science, Naval Research Logistics, European Journal of Operational Research.

ד"ר עוז זכה בפרסים רבים, כאשר הבולטים שבהם הינם פרס Takács מטעם גוף המחקר SMACS שבאוניברסיטת גנט (Ghent) ופרס אברהם מחרז מטעם אוניברסיטת בן גוריון והאגודה הישראלית לחקר ביצועים, שניהם על עבודת דוקטורט מצטיינת.

 
קראו פחות

מדע המידע

פרופ' רונן פלדמן

פרופ' רונן פלדמן

רונן פלדמן הוא פרופ' מן המניין במחלקה למדע המידע בניהול. פרופ' פלדמן הוא מייסד תאגיד ClearForest, שהיה מחלוצי היישום של כריית טקסט בתעשייה ועבודתו צוטטה בעיתונות על ידי פורבס, גלובס, VentureBeat, מגזין הסוחרים וכלכליסט.

קרא עוד

פרופ' פלדמן מחזיק בדוקטורט במדעי המחשב מאוניברסיטת קורנל, תואר שני במדעי המחשב מאוניברסיטת בר-אילן, ותואר ראשון במתמטיקה, פיזיקה ומדעי המחשב מהאוניברסיטה העברית. הוא מלמד את הקורסים "כריית טקסט ויישומים עסקיים" ו"מדע הנתונים למימון", ואת הסמינר במדעי הנתונים.

 
קראו פחות
ליעד בלומרוזן

פרופ' ליעד בלומרוזן

פרופ' ליעד בלומרוזן הוא חבר סגל במחלקת מדעי הנתונים בבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית, וחבר במרכז פדרמן ללימודי רציונליות. לפרופ' בלומרוזן  דוקטורט במדעי המחשב מהאוניברסיטה העברית והוא משמש כסגן הדיקן לענייני הוראה.

קרא עוד
מחקריו מתמקדים בתורת המשחקים האלגוריתמיים, עיצוב מכירות פומביות, כלכלת אינטרנט, מסחר אלקטרוני וארגון תעשייתי.

פרופ' בלומרוזן מלמד קורסים בנושאי מסחר ופרסום אלקטרוני, תורת מכירות פומביות, תחרות ומבנה שוק ונתונים וטכנולוגיה עסקיים.

קראו פחות
Prof. Lev Muchnik

פרופ' לב מוצ'ניק

David Goldman Chair in Data Entrepreneurship
ראש תכנית הדוקטורנטים
ראש התמחות במדע המידע בניהול MBA
ראש תוכנית הלימודים לתלמידי מחקר
מנהל מרכז קיימרט

לב מוצ'ניק הוא פרופסור חבר במחלקה למדעי הנתונים בבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית. מחקריו האחרונים התמקדו בתיאורטית ובעיות אמפיריות הקשורות למבנה ולהתפתחות של רשתות חברתיות, כמו גם השפעות עמיתים, התפשטות נורמות התנהגות, דיפוזיה של מידע ועוד.

קרא עוד

פרופ' מוצ'ניק הוא בעל דוקטורט בפיזיקה מאוניברסיטת בר אילן ותואר ראשון בפיסיקה מהאוניברסיטה העברית.

בנוסף לניסיונו האקדמי, פרופסור מוצ'ניק שימש כחוקר מבקר במיקרוסופט, ומדען מחקר בכיר בבית הספר שטרן לעסקים בניו יורק.

הוא מלמד את הקורסים במדעי הנתונים, Big Data Analytics ו- Information Science ומחקריו פורסמו בכתבי עת מובילים כגון- Reports Science, Network Science, Scientific

 

פרופ' מוצ'ניק בעיתונות

YNET - בזמן הקורונה: הישגים ופרסים לאקדמיה הישראלית 

Nature: Effect of Bromide Ions on Junctional Transmission

קראו פחות

מימון ובנקאות

ד"ר ענת ברכה

פרופ' ענת ברכה

מנהלת מרכז קרוגר
ראשת תכנית MA בכלכלה פיננסית

פרופ' ענת ברכה היא המנהלת האקדמית של התוכנית בכלכלה פיננסית.

היא בעלת Ph.D בכלכלה מאוניברסיטת ייל (Yale) משנת 2005, והיא חוקרת את השפעתן של תובנות מתחום הפסיכולוגיה על הכלכלה.

קרא עוד
בפרט, היא חוקרת מוטיבים פסיכולוגים המשפיעים על תפישת סיכון, התנהגות פרו-חברתית, והתנהגות פיננסית, עם דגש על יישומים למדיניות ציבורית.

מחקריה פורסמו בכתבי עת מובילים, ביניהם: The American Economic Review, Management Science, ו- The Journal of Labor Economics, וכן הופיעו ב:
The Wall Street Journal, The New York Times, The Economist, ועוד. היא גם זכתה בפרסים בארץ ובחו"ל מטעם קרן המדע הישראלית, מרכז פנחס ספיר, Cowles Foundation Prize, ורבים נוספים.

פרופ' ברכה שימשה בעבר ככלכלנית בכירה בבנק הפדרלי של בוסטון (Federal Reserve Bank of Boston), כחברת סגל באוניברסיטת תל אביב, וכחוקרת אורחת באוניברסיטאות הרווארד, פיטסבורג, וייל.

 

פרופ' ברכה בעיתונות

The New York Times: What Is Bitcoin Really Worth? Don’t Even Ask.
The Wall Street Journal: The Gig Economy and Debt
The Wall Street Journal: Boston Fed Looks at Informal Work Participation Patterns
The Wall Street Journal: Subsidize Water Heaters, Not Hybrids
The Economist: Looking good by doing good
Bloomberg Brief: The Sharing Economy

קראו פחות
פרופ' ישי יפה

פרופ' ישי יפה

הקתדרה לחשבונאות ופיננסים ע"ש יוליוס פינשטיין

ישי יפה, בעל תואר Ph.D בכלכלה מאוניברסיטת הרווארד מ-1993, לימד לאורך השנים באוניברסיטאות אוקספורד, מונטריאול, ובאוניברסיטה העברית בירושלים. כמו כן הוא שימש כסגן דיקן בית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית בין השנים 2010-2012, וכדיקן בית הספר בין 2012-2016.

קרא עוד
יפה הוא גם עמית מחקר של ה-CEPR שבלונדון, וה-ECGI בבריסל.

מחקריו עוסקים בין היתר בתיווך פיננסי, כלכלות מזרח אסיה, ובהיסטוריה כלכלית. פרופסור יפה שימש כיועץ לבנק ישראל ולקרן המטבע הבינלאומית, וכראש הוועדה המייעצת לממונה על שוק ההון בנוגע לרפורמה במערכת הפנסיה בישראל. מחקריו של יפה פורסמו בכתבי עת מובילים כגון The Journal of Finance, The Quarterly Journal of Economics, Management Science, The Journal of Financial Economics. ישי יפה הוא כותב הספר Emerging Markets and Financial Globalization (Oxford University Press, 2006) יחד עם פאולו מאורו ונתן זוסמן.

פרופסור יפה זכה במגוון רחב של פרסים ומענקי מחקר, בין היתר מטעם הקרן הלאומית למדע (ISF), והקרן הדו-לאומית למדע (BSF).

 

פרופ' יפה בעיתונות

דה מרקר: הפרופסור שתוקע סיכה בבלון של קרנות ההשקעות הפרטיות

דה מרקר: "יש לפרק הקבוצות העסקיות, ולא - אח"כ זה יהיה בלתי אפשרי"

קראו פחות
פרופ' שיקי לוי

פרופ' משה (שיקי) לוי

הקתדרה לחשבונאות ע"ש ג'ון ברג
ראש ההתמחות במימון ובנקאות MBA

פרופסור משה (שיקי) לוי הוא פרופסור מן המניין במחלקת המימון והבנקאות של בית הספר למנהל עסקים. לוי השלים את תואר ה-Ph.D שלו בכלכלה ובפיזיקה, ובנוסף לכך גם מחזיק בתואר BS.C במתמטיקה ובתואר M.Sc בפיסיקה, כולם מטעם האוניברסיטה העברית.

קרא עוד
לוי הוא מומחה בתחום המימון, ומחקריו עוסקים בעיקר בנושאים כמו תורת התיקים, קבלת החלטות בתנאי אי ודאות, אבולוציה של העדפות, רשתות חברתיות ועוד.

לוי שימש כפרופסור אורח בבית הספר "Anderson Graduate School of Management" למנהל עסקים באוניברסיטת UCLA, ומחקריו פורסמו בכתבי עת יוקרתיים כמו "Review of Financial Studies", "Management Science".

פרופסור לוי זכה בפרסים רבים הודות לפעילותו האקדמית, ביניהם פרס Harry Markowitz JOIM (2012), פרס Michael Milken Prize על מצוינות בהוראה (2011), פרס Abe Grey (2007), ומענק גולדה מאיר (2000).

 

פרופסור לוי בעיתונות

"איך לבחור קרן השקעות?" (מתוך ידיעון בית הספר מחודש מרס 2018)

קראו פחות
פרופ' קרמר

פרופ' אילן קרמר

הקתדרה למנהל עסקים ע"ש מיילס ס. רובינסון

אילן קרמר הוא פרופסור במחלקה למימון ולבנקאות בבית הספר למנהל עסקים, ופרופסור לכלכלה במחלקה לכלכלה. הוא משמש גם כמנהל מרכז פדרמן לחקר הרציונאליות שבאוניברסיטה העברית, ומונה להיות פרופסור לכלכה גם באוניברסיטת וורוויק (Warwick).

קרא עוד
קרמר שימש כפרופסור למימון באוניברסיטת סטנפורד, כ-Foreign Editor של ה- Review of Economic Studies, וכעורך משנה של ה- American Economic Review.

מחקריו, המתמקדים בכלכלה פיננסית, כלכלת מידע (Information Economics), ובתורת המשחקים, זכו לפרסום בכתבי עת אקדמיים רבים, ביניהם: Management Science, American Economic Review. הוא זכה בפרס אייב גריי, וקיבל מענקי מחקר מהמועצה האירופית למחקר, מקרן המדע הלאומית ומהקרן הישראלית למדע.

פרופסור קרמר קיבל את תואר הדוקטורט שלו במימון מבית הספר קלוג למנהל עסקים שבאוניברסיטת נורת'ווסטרן. הוא גם מחזיק בתואר שני (M.Sc.) במדעי המחשב ובתואר ראשון (.B.Sc) במדעי המחשב ובפיזיקה מהאוניברסיטה העברית.  

 

פרופסור קרמר בעיתונות 

גלובס: המעצמה שישראל צריכה להתבייש להיות

קראו פחות
פרופ' אורלי שדה

פרופ' אורלי שדה

דקנית
הקתדרה למנהל עסקים ע"ש אלברטסון - וולטון

אורלי שדה היא דקנית ופרופ' למימון בבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית בירושלים. ראש הקתדרה למנהל עסקים על שם Albertson-Waltuch, בעלת תואר ראשון בכלכלה ובניהול ותואר שני במנהל עסקים מאוניברסיטת תל אביב.

קרא עוד
בשנת 2001 סיימה לימודי דוקטורט במנהל עסקים - מימון באוניברסיטת יוטה שבארצות הברית. היא חברה במועצה המדעית של ה Experimental Finance Society.

תחומי המחקר העיקריים של פרופ' שדה הם מימון התנהגותי וניסויי, מבנה שווקים פיננסיים, פינטק ומימון המונים.

פרופ' שדה זכתה במענקי מחקר ופרסים רבים על מחקריה, ביניהם הקרן הלאומית למדע, Coller Senior Award winner, פרס נשיא האוניברסיטה העברית ע"ש אייב גריי, מענקי מחקר של הביטוח הלאומי, מענקי מחקר מה- Pension Research Council/TIAA Institute מ- Think Forward Initiative ומענק יישום-פינטק Yissum-Fintech ועוד. עבודתה המחקרית זכתה לתהודה בעיתונות, ברדיו ובטלויזיה בארץ ובעולם.

פרופ' שדה צויינה לשבח על הוראה בארץ ובעולם. היא כיהנה כפרופסור אורח למימון במחלקה למימון בבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטת ניו יורק (NYU), ב- IE במדריד, ב- NES במוסקבה וכן בקמפוס של אוניברסיטת ניו יורק בשנחאי (NYU Shanghai). היא מלמדת את הקורסים ביסודות המימון, מימון המונים ומימון התנהגותי וניסויי.

בנוסף לניסיונה האקדמי, פרופ' שדה היא חברת דירקטוריון ב"כלל ביטוח", הייתה חברה בוועדה המייעצת לממונה על הביטוח במשרד האוצר, כיהנה במליאה (דירקטוריון) של הרשות ניירות ערך, בוועדות ציבוריות, בדירקטוריונים ובוועדות השקעה של גופים פיננסיים (קרנות נאמנות, קרנות פנסיה וקופות גמל) וכן ייעצה והרצתה לגופים עיסקיים מובילים במשק הישראלי.

 

פרופ' שדה בעיתונות

דה מרקר - החץ שמרים את החצאית של האשה: המסקנה המדכאת על הקשר בין נשים לכסף

כלכליסט - בדרך למימון המונים הצטיידי בנעלי בלט

ממון, ידיעות אחרונות - הפרופסורית שעשתה את זה

הארץ - לא המתמטיקה טעתה, אלא הגורם האנושי

דה מרקר - הכסף על הרצפה, מה שלא תרימו אותו?

קראו פחות

שיווק

פרופ' חזי אופיר

פרופ' חזי אופיר

חזי אופיר הוא פרופסור אמריטוס בבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית.

הוא מחזיק בתואר שני ושלישי מבית הספר לעסקים של אוניברסיטת קולומביה לאחר תארים B.Sc. ו-M.Sc בהנדסה.

Dr. Yaniv Dover

ד"ר יניב דובר

סגן דקנית לענייני מחקר

ד״ר יניב דובר הוא מרצה בכיר בשיווק בבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית, וחבר במרכז פדרמן לחקר הרציונליות.

קרא עוד
דובר הוא בעל תואר ראשון ושני בפיסיקה וקיבל את הדוקטורט מהאוניברסיטה העברית, ואת הפוסט דוקטורט מבית הספר למנהל עסקים של אוניברסיטת ייל. הוא שימש כפרופסור בבית הספר למנהל עסקים באוניסרסיטת דרטמות׳.

תחום המחקר שלו מתמקד בקשרים ודינמיקות חברתיות, קהילות אינטרנטיות, ניהול ושיווק רשתות חברתיות, תוכן גולשים, שיווק דיגיטלי ופיזור מידע וחידושים.

במהלך הדוקטורט, זכה במגוון מלגות, ביניהן מלגה לשלוש שנים מטעם המרכז למרוכבות עבור דוקטורנטים מצטיינים, מלגה לסטודנטים בין תחומיים מטעם GIACS, ומלגה מטעם האוניברסיטה העברית. בנוסף, זכה במגוון מענקים ופרסים, ביניהם מענק ISF, פרס Abe Gray עבור הצטיינות במחקר ומענק מקרן המדע הישראלית. עבודותיו התפרסמו במגוון ערומי תקשורת, בניהם המגזין Forbes, NPR, כאן חדשות, גלובס ועוד.

הוא מלמד את הקורסים יסודות השיווק, כיצד מנהלים את הקשר עם הלקוח (CRM) ושיטות במחקר שווקים.

קראו פחות
ד"ר שרון הורסקי

ד"ר שרון הורסקי

ד״ר שרון הורסקי היא מרצה בכירה במחלקה לשיווק. היא מכהנת כמנהלת אקדמית בתכנית חילופי הסטודנטים בבית הספר למנהל עסקים ונציגה בוועדת ההיגוי של ״שיווק בישראל״. 

קרא עוד
בעלת דוקטורט בשיווק כמותי מבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטת ברקלי. כמו כן היא בעלת תואר ראשון בכלכלה, סטטיסטיקה וחקר ביצועים מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני במנהל עסקים מאוניברסיטת ברקלי. במחקריה מתמחה הורסקי בניתוח כלכלי ואמפירי של התנהגות הצרכנים וחברות בהקשר לפעילות שיווקית, תוך התמקדות בענף הפרסום.

ד״ר הורסקי הייתה מועמדת בשלב הגמר לקבלת הפרס היוקרתי INFORMS Bass וזכתה בפרס CBRE עבור מחקריה.  מחקריה פורסמו בכתבי עת מובילים בשיווק ביניהם
Marketing Science , Journal of Marketing Research. מחקריה קיבלו תהודה בעיתונות העסקית הבינלאומית בעיתונים ״Science Daily״, ״Psychology Today״ Market Watch, ובעיתונות הישראלית – Ynet, עיתון הארץ, גלובוס, מעריב וג'רוזלם פוסט. בנוסף, היא אורחת תדירה בתכניות רדיו העוסקות בטרנדים שיווקיים.

ד"ר הורסקי זוכה במגוון פרסים על הוראה והיא מלמדת קורסים בתואר השני באסטרטגיית שיווק מתקדמת, באסטרטגיית פרסום וסמינר בשיווק, פרסום ודיגיטל. בנוסף מעבירה את הקורס יסודות השיווק ומובילה סטודנטים בתחרות הבינלאומית ״L'Oréal Brandstorm״.

קראו פחות
פרופ' רננה פרס

פרופ' רננה פרס

הקתדרה לשיווק ע"ש קיימרט
ראש המחלקה לשיווק
ראש תכנית IMBA

רננה פרס היא ראש התמחות שיווק בבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית. פרס קיבלה את תואר הדוקטורט שלה בשיווק מטעם בית הספר רקנאטי למנהל עסקים שבאוניברסיטת תל אביב. כמו כן, היא בוגרת תואר ראשון ושני בפיזיקה מהאוניברסיטה העברית, ותואר שני במנהל עסקים מאוניברסיטת תל אביב.

קרא עוד

פרס מכהנת כסגנית הנשיא של האקדמיה האירופאית למדעים (EMAC). היא נבחרה להיות Fellow של האקדמיה , האישה החמישית, והישראלית השלישית אי פעם שזכתה לכבוד הזה.

פרס שימשה כפרופסור אורחת בבית הספר וורטון (Wharton) שבאוניברסיטת פנסילבניה, ובבית הספר שטרן (Stern) למנהל עסקים ב - NYU. מחקריה של פרס פורסמו בכתבי עת מובילים בשיווק ובפיזיקה, ביניהם:  The International Journal of Research in Marketing (שבו היא גם משמשת כעורכת בכירה), PhysicaA ,Marketing Scienceבנוסף לכך, פרופסור פרס הוציאה לאור את הספר: Innovation DiffusionNew Product Growth and Image Analytics in Marketing.

פרופסור פרס קיבלה את פרס מפעל הפיס לאמנויות ומדעים ע"ש לנדאו לשנת 2024 - על המיזם לשיקום עסקים קטנים ובינוניים שנפגעו במלחמה.

פרס ייסדה את חברת PerSay Ltd, סטארט – אפ ישראלי שהתמקד בפיתוח ויישום אלגוריתמים לזיהוי קולי, ושימשה כמנכ"לית החברה. כיום היא משמשת כחברת דירקטוריון בקופת הגמל "העתיד", וחברה בוועדה להשקעות אלטרנטיביות.

פרופסור פרס נבחרה על ידי ארגון DocSIG כאחת מ-50 החוקרים הפרודוקטיביים ביותר, וזכתה בתחרות "Ideas Challenge" של ארגון Marketing Research Institute.

 

פרופ' פרס בעיתונות

פרופ' רננה פרס: "המיזם הוא הצו 8 שלי. כל מה שאני יודעת, כל מה שלמדתי כל החיים"

פרופ' רננה פרס: "עוטפים את העוטף" באותנטיות, בהקשבה ובצניעות

פרויקט הסיוע לעסקים בעוטף

פיזיקאית ומוזיקאית? ניוטון, ווי הב א פרובלם! ראיון עם פרופסור רננה פרס

גלובס: שיימינג ופרסום שלילי

ליידי גלובס: להפוך למותג בשוק העבודה

 
קראו פחות

חשבונאות

ד"ר אלישיב-דוד וידמן

ד"ר אלישיב-דוד וידמן

ד״ר אלישיב וידמן הוא חבר סגל במחלקה לחשבונאות בבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית. ד״ר וידמן הוא בעל דוקטורט בחשבונאות מאוניברסיטת UCLA (אוניברסיטת קליפורניה), ודוקטורט בכלכלה מהאוניברסיטה העברית.

קרא עוד

תחומי המחקר שלו הם כלכלת אינפורמציה וחשבונאות תיאורטית ובפרט גילוי מידע באופן וולונטרי ע"י חברות, ותחזיות של אנליסטים.

קראו פחות
לוגו האוניברסיטה העברית

ד"ר בנימין סגל

ד״ר בנימין סגל הוא מרצה בכיר במחלקה לחשבונאות בבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית. ד״ר סגל קיבל את הדוקטורט מבית הספר למנהל עסקים של אוניברסיטת ניו יורק, ובעל תואר ראשון במשפטים וכלכלה, ותאור שני במימון מאוניברסיטת תל אביב.

קרא עוד

תחומי המחקר של ד"ר סגל כוללים חשבונאות ודיווח פיננסי, ממשל תאגידי, השפעות של רגולציה, גילוי אסטרטגי, תחזיות אנליסטיות ועוד.

ד״ר סגל מלמד את הקורסים מבוא לחשבונאות, חשבונאות עסקית למשפטנים וסמינר אמפירי במימון ובחשבונאות.

קראו פחות