בית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית גאה
על קבלת תו התקן של ארגון AACSB החל משנת 2019
AACSB הוא ארגון בינלאומי אשר נותן הכרה, או תו תקן,
לבתי הספר מצטיינים בעולם בתחום של מנהל עסקים
הארגון נתן הכרה לכ-900 בתי ספר ברחבי העולם, כאשר האוניברסיטה העברית ואוניברסיטת תל אביב הן המוסדות היחידים בישראל שעמדו בסטנדרטים המחמירים של הארגון ונכללים ברשימה האקסקלוסיבית.
בכך למעשה, בית הספר למנהל עסקים של האוניברסיטה העברית מצטרף למועדון יוקרתי שכולל אוניברסיטאות מהשורה הראשונה, כמו הרווארד - ייל - סטנפורד - ובית הספר למנהל עסקים של M.I.T (לרשימה המלאה)
AACSB שם לעצמו מטרה לטפח מעורבות קהילתית, ולהאיץ חדשנות עסקית, מתוך כוונה להביא להשפעה חברתית חיובית של מוסדות אקדמיים ברחבי העולם.
על מנת לקבל את הכרת הארגון, על מוסד הלימוד לעמוד בסטנדרטים הגבוהים שהארגון הציב. סטנדרטים אלו נוגעים להיבטים מגוונים הנוגעים לאופי ולתפקוד מוסד הלימודים כמו חזון המוסד, אסטרטגיית הניהול, מידת החדשנות והתמיכה בסטודנטים ובצוות ההוראה, תרומה מחקרית ענפה והשפעה חברתית אמיתית בעזרת תרומה מחקרית ענפה.
ועדת החדשנות
ועדת החדשנות של הארגון פועלת על מנת להעצים ולקדם מוסדות לימוד מתחום העסקים, ועוזרת למוסדות אלה להשיג יעדים חדשים שלהם השפעה חיובית על הכלכלה ועל החברה. הועדה עושה זאת באמצעות מחקר על שיטות חדשניות ויוזמות אפקטיביות, עזרה בהבשלת רעיונות, ומתן הסברים והדרכות על האתגרים וההזדמנויות שעומדים מול אנשי עסקים/יזמים/מוסדות הלימוד.
פרופסור צבי וינר הוא נציג בית הספר בוועדת החדשנות.
Innovations That Inspire
בנוסף להכרה שקיבל בית הספר מהארגון, תכנית הביודיזיין (BIODESIGN) הייחודית של בית הספר, זכתה בפרס הצטיינות מטעם הארגון.
התוכנית נכללה בין 25 תכניות הלימודים החדשניות ביותר בעולם בלימודי מנהל עסקים לשנת 2020 במסגרת תחרות של ה-AACSB המכונה "INNOVATIONS THAT INSPIRE".
תכנית הביודיזיין בבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית היא תכנית אינטרדיסציפלינרית המשלבת חוקרים ותלמידים מתחומי הרפואה, ההנדסה ומדעי המחשב, ומנהל עסקים.
התכנית מוצעת בשיתוף עם מרכז אספר ליזמות, בית הספר לרפואה, והפקולטה להנדסה של האוניברסיטה, ומיועדת למספר מצומצם של סטודנטים מצטיינים לתואר שני במנהל עסקים.
מטרת התכנית להכשיר את דור העתיד של היזמים המובילים בתחום הביו-רפואי, ולפתח פתרונות מעשיים, הן מבחינה מדעית והן מבחינת ההיתכנות הכלכלית, לבעיות קליניות דחופות.
במהלך שמונה שנות קיומה, הקימו 140 בוגרי תכנית ה – BIODESIGN
28 מיזמים וחברות הזנק רפואיות, וגייסו למעלה משמונה מיליון דולר במענקי מחקר והשקעות.