check
מרכזי וקרנות מחקר | בית הספר למנהל עסקים 

מרכזי וקרנות מחקר

מרכזי מחקר

במסגרת בית הספר למנהל עסקים מעוגנים מספר מרכזים וקרנות מחקר התומכים ומקדמים את המחקר הנעשה בין כתליו. המרכזים גם מארגנים כינוסים, סדנאות וימי עיון בתחומיהם. מרכזי המחקר הוקמו במשאבים שנתרמו ע"י חברות בינלאומיות. מרכזי המחקר תומכים במחקר הנעשה ע"י חברי הסגל של בית הספר ומעודדים פרסום בכתבי עת מובילים.

 

מרכז אספר ליזמות וחדשנות

המרכז הוקם בשנת 2001. מיועד לתמוך במחקר האקדמי ביזמות ובהוראת קורסי יזמות, כגון יזמות עסקית, יזמות באינטרנט ועוד. כמו כן, תומך מרכז אספר במרכז היזמות של האוניברסיטה העברית HUstart, מקיים הרצאת "אספר" שנתית של חוקר מוביל מחו"ל בתחומי היזמות והחדשנות ומקיים את סדרת "פגוש את המנכ"ל" החושפת סטודנטים ובוגרים למנהלים בחברות מובילות בארץ.

למידע מפורט על המרכז 

בעלי תפקידים במרכז:

 

  • פרופ' ניקול אדלר (חבר/ה בתוקף תפקידו/ה)
  • ד״ר נעמי האוזמן (יו״ר)
  • ד"ר שרית וייסבורד (חבר/ה)
  • ד"ר דן מרום (מנהל)   

 

חוקרי המרכז

ד"ר נעמי הואזמן

ד"ר נעמי האוזמן

ד״ר נעמי האוזמן היא מרצה בכירה בחוג לאסטרטגיה בבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית. האוזמן קיבלה את תאריה בכלכלה, ביניהם גם את הדוקטורט, מאוניברסיטת הרווארד.

קרא עוד
תחום המחקר שלה הוא כלכלה עירונית, חדשנות ויזמות, כלכלת העבודה וכלכלה ציבורית.

ד״ר האוזמן קיבלה מספר מענקים אקדמיים, ביניהם מענק המחקר של מכון אלרוב, מענק קרן המדע בישראל, מענק הקרן הדו-לאומית למדע ארה״ב-ישראל (BSF), מענק הקרן הגרמנית-ישראלית (GIF), מענק מקרן אשכול ועוד. בנוסף, קיבלה מספר פרסי עבודות גמר ומלגות, הכוללים מלגה מהאגודה האמריקאית לכלכלת נדל״ן וכלכלה עירונית ומהקרן Ewing Marion Kauffman.

ובנוסף לניסיוניה האקדמי עבדה בחברות ייעוץ, כולל בCharles River Associates (CRA, Inc) וCornerstone Research.

היא מלמדת את הקורסים כלכלה עירונית, כלכלת עבודה, ואקונומטריה.

 

ד״ר האוזמן בעיתונות

כתבה בגלובס בנושא ההייטק בבאר שבע

קראו פחות
ד״ר שרית וייסבורד

ד"ר שרית וייסבורד

ראשת תכנית International BA in Business

ד״ר וייסבורד היא ראשת תכנית International BA in Business בבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית וחוקרת בתכנית הארגון התעשייתית של ה CEPR.

קרא עוד
ד"ר שרית וייסבורד בעלת דוקטורט בכלכלה מהאוניברסיטה העברית, ותואר ראשון במתמטיקה וכלכלה מאוניברסיטת מרילנד בארצות הברית. מחקריה עוסקים בניתוח אמפירי של שאלות הקשורות לקבלת החלטות תחת תמריצים פיננסיים ואכיפה משפטית.

ד״ר שרית וייסבורד במדיה

Ynet - "חוקרים פרטיים: האם התשובה לכל שאלה היא לתת לנתונים לדבר"

Episode 32: Sarit Weisburd, Probable Causation Podcast

קראו פחות
ד"ר שרון אריאלי-לנגר

ד"ר שרון אריאלי-לנגר

ד״ר שרון אריאלי היא מרצה בכירה בחוג לאסטרטגיה בבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית, חברה במרכז K-Mart לשיווק קמעונאי ובינלאומי, יושבת בהנהגת מכון אספר לחדשנות ויזמות וחברה בוועדת האתיקה של בית הספר למנהל עסקים.

קרא עוד
היא קיבלה את הדוקטורט שלה במנהל עסקים מהאוניברסיטה העברית, והמשיכה לפוסט דוקטורט באוניברסיטת מישיגן. במחקריה היא בוחנת את ההשפעה האינטראקטיבית של גורמים חברתיים והאישיות על יצירתיות וחדשנות של עובדים, צוותים וארגונים. היא בוחנת גם את הגורמים המקנים לעובדים משמעות בעבודה ומעצבים את ההתנהגות והבחירות שלהם בהקשר הארגוני.

ד״ר אריאלי זכתה במגוון פרסים ומלגות ביניהם פרס ״Abe Gray״ ומלגת גולדה מאיר. בנוסף קיבלה מספר מענקים ביניהם מענק מהקרן הישראלית למדע, מענק הנסיעות ״Recnati״, מענק גל-עד ועוד.

היא מלמדת את הקורסים ניהול אסטרטגי, יצירתיות וחדשנות בארגונים וסדנה יישומית במנהל עסקים.

 

ד״ר אריאלי בעיתונות

דה-מרקר: האיש שהזיז את המחשב

קראו פחות
ד"ר מרום

ד"ר דן מרום

במסלול הנלווה
מנהל מרכז אספר

דוקטור במימון מהאוניברסיטה העברית, מוסמך בשיווק וניהול מאוניברסיטה הפתוחה, בוגר בהנדסת חשמל מאוניברסיטת בן גוריון. מחקרו עוסק במימון יזמי ומימון המונים.

קרא עוד

מלבד ניסיונו האקדמי, ד"ר מרום הוא הבעלים של חברת ייעוץ העוסקת בפרויקטים שונים של טכנולוגיות ופיתוח ושימש בעבר כמנכ"ל בקבוצת בראייר.

קראו פחות

 

מרכז הפינטק ע"ש סימה ושלמה גרשון

מרכז הפינטק של האוניברסיטה העברית הוקם בשנת 2018 בבית הספר למנהל עסקים שבהר הצופים ע"י היזם פרופסור דוד (דודי) גרשון ונקרא ע"ש הוריו, סימה ושלמה גרשון. מטרתו של מרכז הפינטק הממוקם באקדמיה היא ליצור אקוסיסטם עבור תעשיית הפינטק בישראל, שתכלול סטארטאפים, יזמים, מוסדות פיננסיים ומשקיעים. המרכז מקדם יזמות, שימוש בטכנולוגיות מתקדמות כמו למידת מכונה וניתוחי בסיסי נתונים ענקיים, חשיבה אסטרטגית, ושיטות חדירה לשוק. כגוף בלתי תלוי ושאינו למטרות רווח, המרכז מסייע בקישור בין סטרטאפים וחברות הזקוקות לטכנולוגיה, וכן מפעיל תכנית מנטורים עבור יזמים על מנת שיוכלו לקבל ליווי מיזמים מנוסים ונגישות למומחים מהאקדמיה על כל גווניה.

אתר המרכז

בעלי תפקידים במרכז:

חוקרי המרכז

פרופ' ישי יפה

פרופ' ישי יפה

הקתדרה לחשבונאות ופיננסים ע"ש יוליוס פינשטיין
ראש תכנית MA בכלכלה פיננסית

ישי יפה, בעל תואר Ph.D בכלכלה מאוניברסיטת הרווארד מ-1993, לימד לאורך השנים באוניברסיטאות אוקספורד, מונטריאול, ובאוניברסיטה העברית בירושלים. כמו כן הוא שימש כסגן דיקן בית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית בין השנים 2010-2012, וכדיקן בית הספר בין 2012-2016.

קרא עוד
יפה הוא גם עמית מחקר של ה-CEPR שבלונדון, וה-ECGI בבריסל.

מחקריו עוסקים בין היתר בתיווך פיננסי, כלכלות מזרח אסיה, ובהיסטוריה כלכלית. פרופסור יפה שימש כיועץ לבנק ישראל ולקרן המטבע הבינלאומית, וכראש הוועדה המייעצת לממונה על שוק ההון בנוגע לרפורמה במערכת הפנסיה בישראל. מחקריו של יפה פורסמו בכתבי עת מובילים כגון The Journal of Finance, The Quarterly Journal of Economics, Management Science, The Journal of Financial Economics. ישי יפה הוא כותב הספר Emerging Markets and Financial Globalization (Oxford University Press, 2006) יחד עם פאולו מאורו ונתן זוסמן.

פרופסור יפה זכה במגוון רחב של פרסים ומענקי מחקר, בין היתר מטעם הקרן הלאומית למדע (ISF), והקרן הדו-לאומית למדע (BSF).

 

פרופ' יפה בעיתונות

דה מרקר: הפרופסור שתוקע סיכה בבלון של קרנות ההשקעות הפרטיות

דה מרקר: "יש לפרק הקבוצות העסקיות, ולא - אח"כ זה יהיה בלתי אפשרי"

קראו פחות
מיכאל גופמן

ד"ר מיכאל גופמן

מנהל מרכז גולדמן

מיכאל גופמן הוא מרצה בכיר במחלקה למימון בבית הספר למנהל עסקים של האוניברסיטה העברית.

תחומי המחקר שלו הם רשתות פיננסיות, בנקאות, רגולציה, אשראי מסחרי, סיכון מערכתי, יציבות פיננסית, מערכות תשלומים, סטארט-אפים ובינה מלאכותית.

 

מרכז קיימרט לקמעונות ולשיווק בינלאומי

מרכז הוקם בשנת 1990 במטרה לעודד מחקרים בתחום תורת השיווק, תפקוד מערכות קמעונאות, שיווק בינלאומי וניהול שיווק. המרכז יזם והקים מעבדה ייחודית וחדשנית ל"הדמית קניה", המובילה בסוגה בעולם, והיא מהווה מוקד למחקרי התנהגות צרכנים בסופרמרקטים וחנויות כלבו.

בעלי תפקידים במרכז:

  • פרופ' ניקול אדלר (מתוקף תפקידה)
  • גב' איילת הררי (מרכזת הוועדה) 
  • ד"ר ליעד בלומרוזן (חבר)
  • ד"ר אריאל גולדשטיין (מנהל)
  • פרופ' לב מוצ'ניק (חבר/ה)
  • פרופ' רננה פרס (יו״ר)

 

החוקרים המרכז

Dr. Yaniv Dover

ד"ר יניב דובר

ד״ר יניב דובר הוא מרצה בכיר בשיווק בבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית, וחבר במרכז פדרמן ללימודי רציונליות.

קרא עוד
דובר הוא בעל תואר ראשון ושני בפיסיקה וקיבל את הדוקטורט מהאוניברסיטה העברית, ואת הפוסט דוקטורט מבית הספר למנהל עסקים של אוניברסיטת ייל. הוא שימש כפרופסור בבית הספר למנהל עסקים באוניסרסיטת דרטמות׳.

תחום המחקר שלו מתמקד בקשרים ודינמיקות חברתיות, קהילות אינטרנטיות, ניהול ושיווק רשתות חברתיות, תוכן גולשים, שיווק דיגיטלי ופיזור מידע וחידושים.

במהלך הדוקטורט, זכה במגוון מלגות, ביניהן מלגה לשלוש שנים מטעם המרכז למרוכבות עבור דוקטורנטים מצטיינים, מלגה לסטודנטים בין תחומיים מטעם GIACS, ומלגה מטעם האוניברסיטה העברית. בנוסף, זכה במגוון מענקים ופרסים, ביניהם מענק ISF, פרס Abe Gray עבור הצטיינות במחקר ומענק מקרן המדע הישראלית. עבודותיו התפרסמו במגוון ערומי תקשורת, בניהם המגזין Forbes, NPR, כאן חדשות, גלובס ועוד.

הוא מלמד את הקורסים יסודות השיווק, כיצד מנהלים את הקשר עם הלקוח (CRM) ושיטות במחקר שווקים.

קראו פחות
פרופ' רננה פרס

פרופ' רננה פרס

ראש המחלקה לשיווק
ראש תכנית IMBA
הקתדרה לשיווק על שם קיימרט

רננה פרס היא פרופסור חבר לשיווק בבית הספר למנהל עסקים שבאוניברסיטה העברית. פרס קיבלה את תואר הדוקטורט שלה בשיווק מטעם בית הספר רקנטי למנהל עסקים שבאוניברסיטת תל אביב.

קרא עוד
כמו כן, היא בוגרת תואר ראשון ושני בפיזיקה מהאוניברסיטה העברית, ותואר שני במנהל עסקים מאוניברסיטת תל אביב.

פרס שימשה כפרופסור אורחת בבית הספר וורטון (Wharton) שבאוניברסיטת פנסילבניה, ובבית הספר שטרן (Stern) למנהל עסקים ב - NYU. מחקריה של פרס פורסמו בכתבי עת מובילים בשיווק ובפיזיקה, ביניהם:  The International Journal of Research in Marketing (שבו היא גם משמשת כעורכת בכירה), PhysicaA ,Marketing Science. בנוסף לכך, פרופסור פרס הוציאה לאור את הספרים: Innovation Diffusion, New Product Growth and Image Analytics in Marketing.

פרס ייסדה את חברת PerSay Ltd, סטארט – אפ ישראלי שהתמקד בפיתוח ויישום אלגוריתמים לזיהוי קולי, ושימשה כמנכ"לית החברה. כיום היא משמשת כחברת דירקטוריון בקופת הגמל "העתיד", וחברה בוועדה להשקעות אלטרנטיביות.

פרופסור פרס נבחרה על ידי ארגון DocSIG כאחת מ-50 החוקרים הפרודוקטיביים ביותר, וזכתה בתחרות "Ideas Challenge" של ארגון Marketing Research Institute.

 

פרופ' פרס בעיתונות

פיזיקאית ומוזיקאית? ניוטון, ווי הב א פרובלם! ראיון עם פרופסור רננה פרס

גלובס: שיימינג ופרסום שלילי

ליידי גלובס: להפוך למותג בשוק העבודה

 
קראו פחות
ד"ר שרון הורסקי

ד"ר שרון הורסקי

ד״ר שרון הורסקי היא מרצה בכירה במחלקה לשיווק. היא מכהנת כמנהלת אקדמית בתכנית חילופי הסטודנטים בבית הספר למנהל עסקים ונציגה בוועדת ההיגוי של ״שיווק בישראל״. 

קרא עוד
בעלת דוקטורט בשיווק כמותי מבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטת ברקלי. כמו כן היא בעלת תואר ראשון בכלכלה, סטטיסטיקה וחקר ביצועים מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני במנהל עסקים מאוניברסיטת ברקלי. במחקריה מתמחה הורסקי בניתוח כלכלי ואמפירי של התנהגות הצרכנים וחברות בהקשר לפעילות שיווקית, תוך התמקדות בענף הפרסום.

ד״ר הורסקי הייתה מועמדת בשלב הגמר לקבלת הפרס היוקרתי INFORMS Bass וזכתה בפרס CBRE עבור מחקריה.  מחקריה פורסמו בכתבי עת מובילים בשיווק ביניהם
Marketing Science , Journal of Marketing Research. מחקריה קיבלו תהודה בעיתונות העסקית הבינלאומית בעיתונים ״Science Daily״, ״Psychology Today״ Market Watch, ובעיתונות הישראלית – Ynet, עיתון הארץ, גלובוס, מעריב וג'רוזלם פוסט. בנוסף, היא אורחת תדירה בתכניות רדיו העוסקות בטרנדים שיווקיים.

ד"ר הורסקי זוכה במגוון פרסים על הוראה והיא מלמדת קורסים בתואר השני באסטרטגיית שיווק מתקדמת, באסטרטגיית פרסום וסמינר בשיווק, פרסום ודיגיטל. בנוסף מעבירה את הקורס יסודות השיווק ומובילה סטודנטים בתחרות הבינלאומית ״L'Oréal Brandstorm״.

קראו פחות

 

מרכז מחקר ע"ש קרוגר וקרן זגגי

המרכז הוקם בשנת 1984, והוא תומך ומעודד מחקרים עיוניים בתחום המימון והבנקאות ומחקרים יישומיים הרלוונטיים לעולם העסקים והכלכלה הישראלית. המרכז תומך בביקורי חוקרים ובקיום ימי עיון בתחום המימון והבנקאות. המחקרים הנעשים במסגרתו מפורסמים בכתבי עת מובילים בתחום המימון והבנקאות. מרכז קרוגר נמנה עם התומכים בפעילות חדר העסקאות בבית הספר.

חברים במרכז:

 

חוקרי המרכז

פרופ' אורלי שדה

פרופ' אורלי שדה

הקתדרה למנהל עסקים ע"ש אלברטסון - וולטון

אורלי שדה היא פרופ' למימון בבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית בירושלים. ראש הקתדרה למנהל עסקים על שם Albertson-Waltuch, בעלת תואר ראשון בכלכלה ובניהול ותואר שני במנהל עסקים מאוניברסיטת תל אביב.

קרא עוד
בשנת 2001 סיימה לימודי דוקטורט במנהל עסקים - מימון באוניברסיטת יוטה שבארצות הברית. היא חברה במועצה המדעית של ה Experimental Finance Society.

תחומי המחקר העיקריים של פרופ' שדה הם מימון התנהגותי וניסויי, מבנה שווקים פיננסיים, פינטק ומימון המונים.

פרופ' שדה זכתה במענקי מחקר ופרסים רבים על מחקריה, ביניהם הקרן הלאומית למדע, Coller Senior Award winner, פרס נשיא האוניברסיטה העברית ע"ש אייב גריי, מענקי מחקר של הביטוח הלאומי, מענקי מחקר מה- Pension Research Council/TIAA Institute מ- Think Forward Initiative ומענק יישום-פינטק Yissum-Fintech ועוד. עבודתה המחקרית זכתה לתהודה בעיתונות, ברדיו ובטלויזיה בארץ ובעולם.

פרופ' שדה צויינה לשבח על הוראה בארץ ובעולם. היא כיהנה כפרופסור אורח למימון במחלקה למימון בבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטת ניו יורק (NYU), ב- IE במדריד, ב- NES במוסקבה וכן בקמפוס של אוניברסיטת ניו יורק בשנחאי (NYU Shanghai). היא מלמדת את הקורסים ביסודות המימון, מימון המונים ומימון התנהגותי וניסויי.

בנוסף לניסיונה האקדמי, פרופ' שדה היא חברת דירקטוריון ב"כלל ביטוח", הייתה חברה בוועדה המייעצת לממונה על הביטוח במשרד האוצר, כיהנה במליאה (דירקטוריון) של הרשות ניירות ערך, בוועדות ציבוריות, בדירקטוריונים ובוועדות השקעה של גופים פיננסיים (קרנות נאמנות, קרנות פנסיה וקופות גמל) וכן ייעצה והרצתה לגופים עיסקיים מובילים במשק הישראלי.

 

פרופ' שדה בעיתונות

דה מרקר - החץ שמרים את החצאית של האשה: המסקנה המדכאת על הקשר בין נשים לכסף

כלכליסט - בדרך למימון המונים הצטיידי בנעלי בלט

ממון, ידיעות אחרונות - הפרופסורית שעשתה את זה

הארץ - לא המתמטיקה טעתה, אלא הגורם האנושי

דה מרקר - הכסף על הרצפה, מה שלא תרימו אותו?

קראו פחות
לוגו האוניברסיטה העברית

ד"ר בנימין סגל

ד״ר בנימין סגל הוא מרצה בכיר במחלקה לחשבונאות בבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית. ד״ר סגל קיבל את הדוקטורט מבית הספר למנהל עסקים של אוניברסיטת ניו יורק, ובעל תואר ראשון במשפטים וכלכלה, ותאור שני במימון מאוניברסיטת תל אביב.

קרא עוד

תחומי המחקר של ד"ר סגל כוללים חשבונאות ודיווח פיננסי, ממשל תאגידי, השפעות של רגולציה, גילוי אסטרטגי, תחזיות אנליסטיות ועוד.

ד״ר סגל מלמד את הקורסים מבוא לחשבונאות, חשבונאות עסקית למשפטנים וסמינר אמפירי במימון ובחשבונאות.

קראו פחות
הילל-לי ביטון

ד"ר הילל-לי ביטון

ד"ר הילל-לי ביטון היא חברת סגל במחלקה לחשבונאות בבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית.

תחומי המחקר של ד"ר ביטון כוללים גילוי מידע וכן רגולציה פיננסית והשפעותיה ברמת הפירמה ובשווקי ההון ברחבי העולם.

פרופ' צבי וינר

פרופ' צבי וינר

הקתדרה לבנקאות וניהול סיכונים על שם משפחת סנגר

פרופסור צבי וינר מכהן כראש קתדרה לבנקאות וניהול סיכונים על שם משפחת סאנגר, שבבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית בירושלים. וינר הוא מומחה למימון בעל ניסיון רב בתחומים של ניהול סיכונים, הנדסה פיננסית והשקעות. 

קרא עוד

וינר פיתח שיטות יעילות ומודלים בהם נעשה שימוש רחב בשווקים פיננסים, בין היתר על ידי בנק ישראל, משרד האוצר, ורשות ניירות ערך. הוא שימש כדיקן בית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית בין השנים 2016-2020, ולפני כן כראש המחלקה והמנהל האקדמי של תכנית ה-Executive MBA  בבית הספר. כמו כן, פרופסור וינר הוא אחד ממייסדי 'ארגון מנהלי הסיכונים הבין – לאומי' (PRMIA, www.prmia.org), הכולל עשרות אלפי חברים מרחבי העולם.

מחקריו של וינר פורסמו בכתבי עת אקדמיים רבים, ביניהם The Journal of Finance, Review of Financial Studies, ובנוסף לכך פרסם וערך ספרים בתחום המימון. צבי וינר קיבל את תואר ה-Ph.D מטעם מכון ויצמן, מדורג דרך קבע בין 10% החוקרים המובילים לפי ה-SSRN, וזכה בפרסים וקרנות מחקר רבים.

 
קראו פחות

קרנות מחקר

 

קרן רקאנטי למחקר במנהל עסקים

Leon Recanati Fund for Research in Business Administration

קרן רקאנטי הינה הקרן הראשונה במנהל עסקים באוניברסיטה העברית משנת 1971, הקרן מימנה במקור חלק מהקמת בית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית, מאז שנת 1976 משמשת הקרן לתמיכה במחקר במנהל עסקים, מימון מלגות ודוקטורנטים במנהל עסקים.

בעלי תפקידים במרכז:                                             

חוקרי המרכז

לילך שגיב

פרופ' לילך שגיב

הקתדרה למנהל עסקים ע"ש אייב גריי
סגנית הרקטור

פרופ׳ לילך שגיב היא פרופסור מן המנין בבית הספר למנהל עסקים ומשמשת כסגנית הרקטור באוניברסיטה העברית.

קרא עוד
שגיב קיבלה את הדוקטורט שלה בפסיכולוגיה מהאוניברסיטה העברית, והמשיכה לפוסט דוקטורט באוניברסיטת מישיגן, שם בילתה בנוסף לכך שתי שנות שבתון כמרצה אורחת. בעבר שימשה כסגנית דיקן להוראה בבית הספר למנהל עסקים, וכיושבת ראש הוועדה האוניברסיטאית למינוי וקביעות במדעים שאינם ניסיוניים. במחקריה היא בוחנת את השפעת הערכים, ברמה האישית, המקצועית והתרבותית, על ארגונים וחבריהם.

פרופ׳ שגיב קיבלה מספר מענקים אקדמיים מטעם הקרן הישראלית למדע, ממשרד החינוך, מהאיגוד המשותף במזרח התיכון (MERC) ומהנציבות האירופאית. היא זכתה במלגת אלון לחוקרים צעירים מצטיינים וזכתה בפרסים ביניהם פרס ״Abe Grey״, פרס ״Milken Rector״ על מצוינות בהוראה, ופרס הרקטור על מצוינות במחקר, הוראה ואזרחות.

פרופ׳ שגיב מלמדת קורסים בהתנהגות ארגונית, ביניהם מבוא למדעי ההתנהגות, חקר ארגונים, תרבות וארגונים וסמינר בהתנהגות ארגונית.

 

קראו פחות
פרופ' שאול אורג

פרופ' שאול אורג

שאול אורג הוא פרופסור להתנהגות ארגונית בבית הספר למנהל עסקים שבאוניברסיטה העברית. פרופסור אורג מעביר את קורס הליבה של התנהגות ארגונית במסגרת התואר השני (MBA), כמו גם קורסים וסמינרים נוספים העוסקים בשינויים ארגוניים, מנהיגות ואישיות.

קרא עוד

תואר ה-Ph.D של שאול הוא מאוניברסיטת קורנל (Cornell), ובנוסף הוא מחזיק בתואר שני בפסיכולוגיה קלינית מטעם אוניברסיטת בן גוריון, ותואר ראשון בפסיכולוגיה ומדעי המחשב מאוניברסיטת תל אביב.

מחקריו של שאול עוסקים בהשפעתן של תכונות וערכים אישיים על העמדות וההתנהגויות של פרטים. אחד ההקשרים שבו מחקריו מתמקדים הוא שינוי ארגוני. מחקרו של אורג התפרסם בכתבי עת המובילים בתחום המנהל, ביניהם - "Academy of Management Annals", "Academy of Management Review", ו-"Journal of Applied Psychology".

שאול הוא כיום עורך משנה של כתב העת "Personnel Psychology", וחבר בוועד המנהל של כתבי העת "Journal of Organizational Behavior", ו – "Journal of Change Management".

קראו פחות
פרופ' תמר זילבר

פרופ' תמר זילבר

ראשת המחלקה להתנהגות ארגונית

תמר זילבר היא פרופסור מן המניין במחלקה להתנהגות ארגונית בבית הספר למנהל עסקים, ומשמשת כיום כראש תכנית התואר הראשון למנהל עסקים, וכראש המחלקה להתנהגות ארגונית.

קרא עוד

זילבר השלימה את תואר ה-Ph.D שלה בפסיכולוגיה חברתית באוניברסיטה העברית. היא מחזיקה בתואר M.A. בפסיכולוגיה, ותואר ראשון בפסיכולוגיה ותכנית המצטיינים "אמירים" למדעי הרוח, גם הם מטעם האוניברסיטה העברית.

פרופסור זילבר שימשה כעמיתת מחקר באוניברסיטת גוטנבורג (Gothenburg), וכפרופסור אורחת באוניברסיטאות קליפורניה, ברקלי, בית הספר קרול למנהל עסקים בקולג' של בוסטון, באוניברסיטת סן-דייגו, ובבית הספר לניהול של M.I.T.

זילבר הוציאה לאור את הספרים: "Narrative Research: Reading, Analysis and Interpretation", "Peace Entrepreneurs and Social Entrepreneurship: Life Stories From Israel and Palestine", ומחקריה פורסמו בכתבי עת מובילים רבים. כמו כן היא זכתה במגוון פרסים, ביניהם פרס A. Berger על מצוינות אקדמית, מענק גולדה מאיר, ו-Ginsberg Postdoctoral Fellowship.

 

הרצאות

הרצאה של פרופ' זילבר בנושא מגדריות ופמיניזם מודרני

קראו פחות

 

קרן רוזנברג

Barbara & Richard Rosenberg Fund

הקרן מיועדת ללימודי מימון ובנקאות, למימון סמינרים ומרצים אורחים מחו"ל בתחום המימון.

בעלי תפקידים במרכז:                          

חוקרי המרכז

ד"ר אלישיב-דוד וידמן

ד"ר אלישיב-דוד וידמן

ד״ר אלישיב וידמן הוא חבר סגל במחלקה לחשבונאות בבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית. ד״ר וידמן הוא בעל דוקטורט בחשבונאות מאוניברסיטת UCLA (אוניברסיטת קליפורניה), ודוקטורט בכלכלה מהאוניברסיטה העברית.

קרא עוד

תחומי המחקר שלו הם כלכלת אינפורמציה וחשבונאות תיאורטית ובפרט גילוי מידע באופן וולונטרי ע"י חברות, ותחזיות של אנליסטים.

קראו פחות

 

קרן גל-עד

קרן גל-עד הוקמה לזכרו של איזי גל-עד, שהיה מרצה באוניברסיטה העברית בבית הספר למנהל עסקים, ומבכירי המשק הישראלי. איזי גל-עד טיפח מאוד קשרי אקדמיה ותעשיה, ופעל רבות להעשרת השכלתם של הסטודנטים. הקרן שהוקמה לזכרו, עורכת מפגשים בין סטודנטים לאנשי משק בכירים, ומעניקה פרסים לסטודנטים מצטיינים.

הקרן תשתתף במימון נסיעה  לחו"ל של סטודנט/ית במסלול מחקרי — דוקטורנט או מאסטר.

בעלי תפקידים במרכז:

 

חוקרי המרכז

Prof. Lev Muchnik

פרופ' לב מוצ'ניק

David Goldman Chair in Data Entrepreneurship
סגן דיקן לענייני מחקר
ראש התמחות במדע המידע בניהול MBA
ראש התמחות אנליטיקה ונתוני עתק MBA

לב מוצ'ניק הוא פרופסור חבר במחלקה למדעי הנתונים בבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית. מחקריו האחרונים התמקדו בתיאורטית ובעיות אמפיריות הקשורות למבנה ולהתפתחות של רשתות חברתיות, כמו גם השפעות עמיתים, התפשטות נורמות התנהגות, דיפוזיה של מידע ועוד.

קרא עוד

פרופ' מוצ'ניק הוא בעל דוקטורט בפיזיקה מאוניברסיטת בר אילן ותואר ראשון בפיסיקה מהאוניברסיטה העברית.

בנוסף לניסיונו האקדמי, פרופסור מוצ'ניק שימש כחוקר מבקר במיקרוסופט, ומדען מחקר בכיר בבית הספר שטרן לעסקים בניו יורק.

הוא מלמד את הקורסים במדעי הנתונים, Big Data Analytics ו- Information Science ומחקריו פורסמו בכתבי עת מובילים כגון- Reports Science, Network Science, Scientific

 

פרופ' מוצ'ניק בעיתונות

YNET - בזמן הקורונה: הישגים ופרסים לאקדמיה הישראלית 

Nature: Effect of Bromide Ions on Junctional Transmission

קראו פחות