מסלול מואץ לתלמידי תואר ראשון מכל הפקולטות

הכנה למוסמך: מסלול מואץ ל-MBA לסטודנטים לתואר ראשון בכל פקולטה באוניברסיטה

מעוניינים לחסוך זמן יקר ולקבל תואר שני תוך 4 שנים בלבד? תכנית המצטיינים של בית הספר למנהל עסקים בנויה בדיוק כדי לתת מענה לאנשים כמוכם, סטודנטים לתארים שונים באוניברסיטה העברית שיודעים לעשות מולטיטסקינג ולא מפחדים מעומס.  

במסלול זה, תוך שנה מסיום התואר הראשון תוכלו לקבל גם תואר שני – MBA במנהל עסקים. 

תכנית ההכנה למוסמך מאפשרת לכם ללמוד את קורסי התשתית, קורסי החובה הבסיסיים וחלק מקורסי המוסמך המתקדמים במנהל עסקים, במקביל ללימודי התואר הראשון, שיכולים להתבצע בכל פקולטה אחרת באוניברסיטה. כך תוכלו לסיים את התואר השני (מוסמך) שנה לאחר סיום התואר הראשון. התואר השני מורכב מ-48 נקודות זכות סך הכול.

מבנה התכנית

התכנית בנויה מהחלוקה הבאה (סה"כ 48 נ"ז לסיום התואר)

  • שני קורסי תשתית (סטטיסטיקה ומתמטיקה) – קורסים אלה לא נכללים במניין הנ"ז הנדרשים לסיום התואר
  • קורסי חובה בסיסיים (מבואות לתחומים השונים במנהל עסקים) - 24 נ"ז
  • קורסים מתקדמים של התואר השני: קורסי חובה של ההתמחות/יות, סמינר/ים וקורסי בחירה של ההתמחות/יות (ניתן לבחור התמחות אחת או שתיים) – 24 נ"ז לפחות
  • לא לשכוח: יש לחשוב על התמחות כבר בשנה ב', כדי ללמוד את קורסי החובה הבסיסיים, ולהתחיל את חובות ההתמחות בשנה ג'.
  • ישנן פקולטות המאפשרות לשקלל את קורסי התשתית במסגרת התואר הראשון - עליכם לברר זאת בפקולטה בה אתם לומדים.

מספר נקודות חשובות לגבי מבנה התכנית

  • בשנתיים הראשונות לתואר הראשון באפשרותכם ללמוד את קורסי התשתית ואת קורסי החובה הבסיסיים.

אם תעמדו בממוצע הציונים הנדרש בסוף שנה ב' (ממוצע רב שנתי של התואר הראשון, לא כולל הקורסים של מנהל עסקים, אלא אם כן אתם משקללים אותם בתואר הראשון), תוכלו לקחת גם קורסים מתקדמים של התואר השני (קורסי חובה של ההתמחות/יות, קורסי בחירה של ההתמחות/יות, סמינר/ים- בהתאם לדרישות הקדם). 

אין חובה לסיים את כל קורסי החובה הבסיסיים של התואר השני במהלך השנתיים הראשונות של התואר הראשון. ניתן ללמוד אותם גם במקביל לקורסים המתקדמים בשנה השלישית והרביעית. עם זאת, אם אתם מעוניינים להתחיל את קורסי ההתמחות כבר בשנה ג', חשוב לסיים עד סוף שנה ב' את קורסי הקדם של ההתמחות.

  • את התואר השני ניתן לסיים שנה (או יותר) לאחר התואר הראשון. לא ניתן לסגור את שני התארים באותה השנה.

בניית המערכת

  • בעת בניית מערכת השעות שלכם יש לשים לב להערות ולדרישות הקדם המופיעות בשנתון, בכל קורס ובכל התמחות. הקפידו לוודא שאתן/ם עומדים/ות בדרישות.
  • לתלמידי תואר ראשון במשפטים: היות שאורך לימודי משפטים הינו 3 וחצי שנים, ולא ניתן לסיים את שני התארים באותה שנה, עליכם ללמוד לפחות קורס אחד במסגרת המסלול המואץ לMBA בשנה החמישית. אנא וודאו שאתם משאירים לפחות קורס אחד לשנה החמישית. 
  • לקבלת יעוץ אקדמי ניתן לפנות ליועצת, מיה ניב

הצעה לתכנית לימודים במסלול המואץ

לצפייה בתוכנית, לחצו כאן.

שאלות ותשובות

האם יש צורך במבחן GMAT על מנת להתקבל לתכנית?

סטודנטים לתואר שני מחוץ לתכנית נדרשים למבחן GMAT שהינו מבחן בינלאומי. 

במסגרת התכנית, עליכם לסיים את התואר הראשון בממוצע הציונים הנדרש כדי להתקבל לתואר השני במנהל עסקים ללא מבחן GMAT. הממוצע משתנה בהתאם לחוג/ים בו/הם אתם לומדים - במרבית החוגים הממוצע הנדרש הוא 85. ישנם חוגים בהם הממוצע הנדרש נמוך יותר.

כדי לשמור על הזכאות להמשיך בתכנית, עליכם לקחת לפחות קורס אחד בשנה במסגרת המסלול המהיר ל-MBA, החל משנה ב' של התואר הראשון.

 

האם ההרשמה לתכנית מחייבת?

ההרשמה לתוכנית אינה מחייבת, ובכל שלב תוכלו לוותר על השתתפותכם בה. אם תעזבו את התכנית, תחויבו בשכר לימוד עבור הקורסים אותם למדתם.

האם יש הבדל בדרישות בהתאם לפקולטה שבה אני לומד?

כן. ממוצע הציונים הנדרש משתנה בהתאם לחוג/ים בו/הם אתם לומדים – כאמור, במרבית החוגים הממוצע הנדרש הוא 85, אך ישנם חוגים מסוימים בהם הממוצע הנדרש נמוך יותר. לכן, אנא פנו למזכירת החוג בבית הספר למנהל עסקים כדי למנוע בעיות בהמשך.

מה הציונים העוברים הנדרשים?

  • ציון העובר בקורסי התשתית הוא 60 (מתמטיקה וסטטיסטיקה).
  • ציון עובר בקורסי החובה הבסיסיים הוא 70 גם במידה ואושרו לכם קורסים חלופיים.  

מה עלות התכנית?

לא משלמים על "חברות בתכנית". משלמים על הקורסים שנרשמים אליהם. כל עוד אתם בתואר הראשון, תשלמו על הקורסים כמו שמשלמים על קורסים בתואר ראשון. ברגע שתתקבלו באופן רשמי לתואר השני ותעבירו אליו את הקורסים שצברתם, האוניברסיטה תגבה מכם תשלום נוסף על מנת להשלים את התשלום לשכר לימוד של תואר שני. לתעריפים מדויקים ניתן לפנות למדור שכר לימוד.

איך שומרים את הקורסים לתואר השני?

כשתיפתח מערכת הרישום לקורסים, תוסיפו את הקורסים של המסלול ותשבצו אותם במערכת. המערכת תשאל אתכם האם לאחסן את הקורסים למוסמך. אם הגעתם לאישור ​תכנית הלימודים והמערכת לא שאלה אתכם האם לאחסן את הקורסים, כתבו למזכירות מנהל עסקים לתואר שני כדי שהיא תעשה זאת עבורכם.

לכמה קורסים מומלץ להירשם בהתחלה?

ההמלצה שלנו היא לא לקחת יותר מ-2-3 קורסים בשנה א'. זו שנת הסתגלות ללימודים באוניברסיטה ולפעמים קשה להעריך כמה הלימודים יהיו עמוסים או קשים. אפשר לא לקחת קורסים של מנע"ס בסמסטר א', לראות איך הולך, ואז להוסיף קורסים בתקופת השינויים לפני סמסטר ב' בהתאם לעומס. אפשר גם לדחות את התחלת התכנית לשנה ב'. כל אחד יכול להתקדם בקצב שלו.