מי אנחנו | בית הספר למנהל עסקים

מי אנחנו

בית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית בירושלים הוא בית הספר האקדמי הראשון מסוגו בישראל, וככזה, הוא ממלא תפקיד מרכזי בעיצוב פני המנהיגות העסקית והניהולית בארץ.

בוגרי בית הספר ממלאים מגוון של תפקידים בכירים בשירות הציבורי ובסקטור הפרטי.

מטרות בית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית

• בית הספר שם לעצמו מטרה לקדם את חזית הידע בתחומי הניהול העסקי ולפתח את דור העתיד של המנהיגות העסקית בישראל.
  • אנו מחויבים להובלת מחקר חדשני וליצירת סביבת למידה ומחקר המעודדת חדשנות ויוזמה.
  • אנו עוסקים ביצירה והקניית ידע וכלים יישומיים ורלבנטיים להצלחה בעולם העסקים.
  • בית הספר פועל להוות גורם משפיע ובעל משמעות ובקהילה המחקרית בישראל ובעולם בקהילה העסקית בישראל.
  • בית הספר שם דגש רב על מחקר פורץ דרך בתחומים השונים במנהל עסקים – שיווק, מימון, חקר ביצועים, מדע הנתונים, התנהגות ארגונית, חשבונאות ואסטרטגיה.
    חברי וחברות הסגל האקדמי של בית הספר הינם חוקרים בולטים בתחומם. מחקריהם מתפרסמים בעיתונות מדעית מובילה בעולם ולדעותיהם השפעה על המדיניות הכלכלית והשיח הציבורי בישראל.
  • היעד העיקרי של בית הספר הוא להקנות לסטודנטים דפוסי חשיבה וכלי ניתוח, שיאפשרו להם להשתלב בהצלחה בכל תחומי הניהול בסקטור הפרטי והציבורי, ולהתקדם בעולם המחקר האקדמי.

הסטודנטים שלנו

בית הספר, שבו מושם דגש על פיתוח החשיבה האנליטית והרחבת האופקים, מתאים במיוחד לציבור סטודנטים צמאי דעת, המחפשים גירוי אינטלקטואלי וחוויית למידה מרתקת. הסטודנטים המתקבלים לבית הספר נדרשים לעמוד בדרישות גבוהות במיוחד, המתאימות לרמת המצוינות המקובלת בבית הספר ובאוניברסיטה העברית.

תכניות לימוד

כחלק מהאוניברסיטה העברית, בית הספר למנהל עסקים מציע תכניות חוצות תחומים, ומאפשר שילובי חוגים מגוונים יחד עם מנהל עסקים או חשבונאות. הקלאסיקה של כלכלה או סטטיסטיקה עם מנהל עסקים / חשבונאות היא הנפוצה ביותר, אך סטודנטים רבים גם בוחרים ללמוד במסלולים "אקזוטיים" יותר כמו לימודי אסיה או אמנויות עם מנהל עסקים / חשבונאות.

בלימודי MBA, בית הספר מציע אפשרויות חדשות כמו שילוב של דוקטורט יחד עם לימודי התואר השני במנהל עסקים, למתעניינים בפיתוח כלים לסטארט-אפ.

אתגר ניהולי

מנהלים נדרשים כעת להתמודד בהצלחה עם שינויים סביבתיים מהירים ורמות אי וודאות גבוהות. כדי להתמודד עם אתגרים אלה עליהם להיות מסוגלים לנתח בעיות מורכבות בזמן אמת ולהיות מסוגלים ליישם את החלטותיהם בתנאים של אי וודאות ומורכבות. בית הספר מוכן להתמודד עם אתגרים אלה ולהכשיר את תלמידיו לתפקידי מנהיגות בישראל.

כמו כן, מקיים ביה"ס קשרי גומלין עם מוסדות אקדמיים ועסקיים מובילים ברחבי העולם ומאפשר מסגרות של חילופי סטודנטים, קיום כנסים בינלאומיים בארץ ובחו"ל וגישה ישירה לעולם העסקים המודרני.