check
השתתפות בתחרויות בינלאומיות | בית הספר למנהל עסקים 

השתתפות בתחרויות בינלאומיות

תחרות INFORMS הבינלאומית

INFORMS הוא הארגון הבין לאומי הגדול ביותר למנהלים.ות וחוקרים.ות מתחומי האנליטיקה של נתוני העתק וחקר ביצועים, עם למעלה מ-12,000 חברים וחברות מסביב לעולם. החל משנת 2017, הארגון מקיים מדי שנה בארה"ב את התחרות – "Real-World Business Challenge", תחרות בין קבוצות סטודנטים, העוסקת בתחומים של ניתוח מדעי מידע וחקר ביצועים. הסטודנטים והסטודנטיות שלנו לקחו חלק בתחרות בשנים 2018-2020, וזכו פעמיים במקום הראשון, ופעם אחת במקום השני. הסטודנטים משתתפים בתחרות במסגרת ההתמחויות "Big Data Analytics" ו"חקר ביצועים וניהול התפעול" שנלמדות בתואר השני.

מדובר בתחרות יוקרתית ביותר, במסגרתה מתמודדות למעלה מ-250 משלחות ממדינות שונות בעולם זו מול זו.

בשנה שעברה (2020) השתתפו בתחרות 274 משלחות מ- 26 מדינות, והמשלחת שלנו הצליחה להעפיל לשלב הגמר בו התחרו שש משלחות, ואף לזכות במקום הראשון, ובפרס של 7,500 דולר.

האוניברסיטה העברית בירושלים פיתחה את האסטרטגיה הטובה ביותר לתכנון יעיל יותר וליצירה טובה של מערכי עבודה, לביסוס יכולות הייצור ולאיזון עומס העבודה בשרשרת הייצור

מתוך אתר INFORMS לאחר הזכייה

שיתוף חברות בינלאומיות

בכל שנה חברה אחרת משמשת כנותנת החסות של התחרות, והיא זו שמגדירה עבור המתחרים את המשימות, שהן, כפי ששם התחרות מרמז, אתגרים ובעיות מ"העולם האמיתי".

בשנה שעברה נותנת החסות לתחרות הייתה חברת התרופות העולמית "באייר", בעלת ניסיון של למעלה מ-150 שנה, שביקשה מהמשלחות לייצר שרשרת אספקה לחברת הייצור. "באייר" סיפקה לכל צוות סטודנטים נתונים דוגמת מספר המפעלים העומדים לרשותם, תהליכי הייצור האפשריים והציוד הזמין כדי שיוכלו לבצע את חישוביהם.

פאנל השופטים בתחרות הורכב מ-15 מומחים מהתעשייה ומהאקדמיה, ובראשו עמד פרופ' ג'ון ברג' מבית הספר למנהל עסקים של "בות'" באוניברסיטת שיקגו, בעל שם עולמי בתחומו. השופטים בחנו את עבודתן של כל הקבוצות, תוך התייחסות לתהליכי הניתוח, הגדרת הבעיה, השימוש במידע ובניית המודל והאלגוריתם לפתרונה.

 

אלון כהן, בוגר תואר שני עם התמחות ב-Big Data Analytics, שלקח חלק בתחרות בשנת 2019 מספר:

טסנו לארצות הברית להציג את הפרויקט שלנו, ובסופו של דבר זכינו במקום השני. זו הייתה חוויה אדירה! היום אני עובד בחברת הייטק, במידה רבה בזכות הכלים שרכשתי במסגרת התואר. אני חושב שמדעי הנתונים וחקר ביצועים הם קרש קפיצה נהדר לעולם ההייטק.