בעלי.ות תפקידים

דיקן

סגן דיקן לענייני הוראה

סגן דיקן לענייני מחקר

Prof. Lev Muchnik

פרופ' לב מוצ'ניק

David Goldman Chair in Data, Entrepreneurship
סגן דיקן לענייני מחקר
ראש התמחות במדע המידע בניהול MBA
ראש תוכנית הלימודים לתלמידי מחקר
מנהל מרכז קיימרט

לב מוצ'ניק הוא פרופסור חבר במחלקה למדעי הנתונים בבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית. מחקריו האחרונים התמקדו בתיאורטית ובעיות אמפיריות הקשורות למבנה ולהתפתחות של רשתות חברתיות, כמו גם השפעות עמיתים, התפשטות נורמות התנהגות, דיפוזיה של מידע ועוד.

קרא עוד

פרופ' מוצ'ניק הוא בעל דוקטורט בפיזיקה מאוניברסיטת בר אילן ותואר ראשון בפיסיקה מהאוניברסיטה העברית.

בנוסף לניסיונו האקדמי, פרופסור מוצ'ניק שימש כחוקר מבקר במיקרוסופט, ומדען מחקר בכיר בבית הספר שטרן לעסקים בניו יורק.

הוא מלמד את הקורסים במדעי הנתונים, Big Data Analytics ו- Information Science ומחקריו פורסמו בכתבי עת מובילים כגון- Reports Science, Network Science, Scientific

 

פרופ' מוצ'ניק בעיתונות

YNET - בזמן הקורונה: הישגים ופרסים לאקדמיה הישראלית 

Nature: Effect of Bromide Ions on Junctional Transmission

קראו פחות

דיקן משנה

ראש תחום הוראה ותלמידים

ראש תכנית ה-BA חשבונאות

ראש תכנית ה-BA מנהל עסקים

ראש תכנית ה-MBA

ד"ר שהם חשן -הלל

פרופ' שהם חשן-הלל

ראש תכנית MBA

פרופ' שהם חשן-הלל היא מרצה בכירה בהתמחות להתנהגות ארגונית בבית הספר למנהל עסקים וחברה במרכז פדרמן לחקר הרציונליות באוניברסיטה העברית. במחקרה היא מתמקדת בתהליכי קבלת החלטות בארגונים ובהקשרים חברתיים. חשן-הלל היא ראש המעבדה לקבלת החלטות.

קרא עוד

חשן-הלל קיבלה את הדוקטורט שלה בפסיכולוגיה חברתית מהאוניברסיטה העברית, והמשיכה לפוסט דוקטורט עם מלגת רוטשילד, במרכז לחקר החלטות בבית הספר למנהל עסקים Booth של אוניברסיטת שיקגו.

פרופ' חשן-הלל זכתה בפרס "Abe Gray" על מצוינות מחקרית, וזכתה במספר לא מבוטל של מענקי מחקר, ביניהם מענק מהקרן הגרמנית ישראלית (GIF), מענק מחקר מהקרן הלאומית למדע (ISF) ומענק אקדמאי מהקרן ״Joy Ventures״. עבודותיה מתפרסמות בכתבי עת מובילים ומצוטטות לעיתים קרובות בעיתונות, כולל בעיתון הארץ, Forbes, CNN, דה מרקר ועוד.

היא מלמדת את הקורסים: האומנות והמדע של המשא ומתן; קבלת החלטות: אינטואיציה, אסטרטגיה ומה שביניהן; תיאוריה ומעשה במשא ומתן; וסמינר בקבלת החלטות בהקשרים חברתיים.

 

פרופ' חשן-הלל בעיתונות

מעריב: על השפעות הקורונה על השינה

דה-מרקר: על קיצוצי שכר רחבים

דה-מרקר: על יחסי מנהלים-עובדים

Ynet: על התפתחות הראייה החברתית

קראו פחות

ראש תכנית MA בכלכלה פיננסית

ד"ר ענת ברכה

פרופ' ענת ברכה

מנהלת מרכז קרוגר

דוקטור ענת ברכה היא בעלת Ph.D בכלכלה מאוניברסיטת ייל (Yale) משנת 2005, והיא חוקרת את השפעתן של תובנות מתחום הפסיכולוגיה על הכלכלה.

קרא עוד
בפרט, היא חוקרת מוטיבים פסיכולוגים המשפיעים על תפישת סיכון, התנהגות פרו-חברתית, והתנהגות פיננסית, עם דגש על יישומים למדיניות ציבורית.

מחקריה פורסמו בכתבי עת מובילים, ביניהם: The American Economic Review, Management Science, ו- The Journal of Labor Economics, וכן הופיעו ב:
The Wall Street Journal, The New York Times, The Economist, ועוד. היא גם זכתה בפרסים בארץ ובחו"ל מטעם קרן המדע הישראלית, מרכז פנחס ספיר, Cowles Foundation Prize, ורבים נוספים.

דוקטור ברכה שימשה בעבר ככלכלנית בכירה בבנק הפדרלי של בוסטון (Federal Reserve Bank of Boston), כחברת סגל באוניברסיטת תל אביב, וכחוקרת אורחת באוניברסיטאות הרווארד, פיטסבורג, וייל.

 

ד"ר ברכה בעיתונות

The New York Times: What Is Bitcoin Really Worth? Don’t Even Ask.
The Wall Street Journal: The Gig Economy and Debt
The Wall Street Journal: Boston Fed Looks at Informal Work Participation Patterns
The Wall Street Journal: Subsidize Water Heaters, Not Hybrids
The Economist: Looking good by doing good
Bloomberg Brief: The Sharing Economy

קראו פחות

ראשת תוכנית בינלאומית °Startup 360

פרופ' רננה פרס

פרופ' רננה פרס

הקתדרה לשיווק על שם קיימרט
ראש המחלקה לשיווק
ראש תכנית IMBA

רננה פרס היא ראש התמחות שיווק בבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית. פרס קיבלה את תואר הדוקטורט שלה בשיווק מטעם בית הספר רקנאטי למנהל עסקים שבאוניברסיטת תל אביב. כמו כן, היא בוגרת תואר ראשון ושני בפיזיקה מהאוניברסיטה העברית, ותואר שני במנהל עסקים מאוניברסיטת תל אביב.

קרא עוד

פרס מכהנת כסגנית הנשיא של האקדמיה האירופאית למדעים (EMAC). היא נבחרה להיות Fellow של האקדמיה , האישה החמישית, והישראלית השלישית אי פעם שזכתה לכבוד הזה.

פרס שימשה כפרופסור אורחת בבית הספר וורטון (Wharton) שבאוניברסיטת פנסילבניה, ובבית הספר שטרן (Stern) למנהל עסקים ב - NYU. מחקריה של פרס פורסמו בכתבי עת מובילים בשיווק ובפיזיקה, ביניהם:  The International Journal of Research in Marketing (שבו היא גם משמשת כעורכת בכירה), PhysicaA ,Marketing Scienceבנוסף לכך, פרופסור פרס הוציאה לאור את הספר: Innovation DiffusionNew Product Growth and Image Analytics in Marketing.

פרס ייסדה את חברת PerSay Ltd, סטארט – אפ ישראלי שהתמקד בפיתוח ויישום אלגוריתמים לזיהוי קולי, ושימשה כמנכ"לית החברה. כיום היא משמשת כחברת דירקטוריון בקופת הגמל "העתיד", וחברה בוועדה להשקעות אלטרנטיביות.

פרופסור פרס נבחרה על ידי ארגון DocSIG כאחת מ-50 החוקרים הפרודוקטיביים ביותר, וזכתה בתחרות "Ideas Challenge" של ארגון Marketing Research Institute.

 

פרופ' פרס בעיתונות

פרופ' רננה פרס: "עוטפים את העוטף" באותנטיות, בהקשבה ובצניעות

פרויקט הסיוע לעסקים בעוטף

פיזיקאית ומוזיקאית? ניוטון, ווי הב א פרובלם! ראיון עם פרופסור רננה פרס

גלובס: שיימינג ופרסום שלילי

ליידי גלובס: להפוך למותג בשוק העבודה

 
קראו פחות

ראש תוכנית בינלאומית Med-Tech

ד"ר ליאור שאלתיאל

ד"ר ליאור שאלתיאל

במסלול הנלווה
ראש ההתמחות בביומד MBA
ראש תוכנית בינלאומית Med-Tech

ד"ר ליאור שאלתיאל הוא חבר סגל בבית הספר למנהל עסקים, ומשמש כראש ההתמחות בניהול ביו-רפואי. שאלתיאל הוא יזם המתמחה בהנדסה כימית, ביולוגיה מולקולרית, אלקטרופיזיולוגיה, פרמקולוגיה ומערכות לאספקת תרופות.

קרא עוד

מחוץ לתחומי האקדמיה, ד״ר שאלתיאל מכהן כמנכ"ל חברת NurExone Biologic Ltd. הוא עבד במספר חברות לפיתוח ננו-תרופות, ביניהן LipoCure ו- Ayana Pharma. לפני שהצטרף ל- NurExone, היה סמנכ"ל ושותף בבנק השקעות בוטיק סיני הפועל בישראל וממפה את מגוון ההשקעות וההזדמנויות בתעשיית התרופות בישראל.

ד״ר שאלתיאל מלמד קורסים שונים המתעסקים בתחום הביו-רפואי והיזמות בתחום הטכנולוגיה הרפואית והרפואה בכלל.

 

ד״ר שאלתיאל בעיתונות

דה-מרקר: "הביוטק בישראל חשוב — אבל הוא עדיין רק הבן החורג של מדינת הסטארט־אפ"

קראו פחות

ראש תכנית חילופי סטודנטים

לוגו האוניברסיטה העברית

ד"ר בנימין סגל

ד״ר בנימין סגל הוא מרצה בכיר במחלקה לחשבונאות בבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית. ד״ר סגל קיבל את הדוקטורט מבית הספר למנהל עסקים של אוניברסיטת ניו יורק, ובעל תואר ראשון במשפטים וכלכלה, ותאור שני במימון מאוניברסיטת תל אביב.

קרא עוד

תחומי המחקר של ד"ר סגל כוללים חשבונאות ודיווח פיננסי, ממשל תאגידי, השפעות של רגולציה, גילוי אסטרטגי, תחזיות אנליסטיות ועוד.

ד״ר סגל מלמד את הקורסים מבוא לחשבונאות, חשבונאות עסקית למשפטנים וסמינר אמפירי במימון ובחשבונאות.

קראו פחות

אחראית מגוון והוגנות מגדרית

ד"ר מיקי אייזנמן

ד"ר מיקי אייזנמן

ראשת ההתמחות באסטרטגיה ויזמות MBA
אחראית שוויון הזדמנויות וגיוון

ד"ר מיקי אייזנמן היא מרצה בכירה במחלקה להתנהגות ארגונית ובמחלקה ליזמות אסטרטגית בבית הספר למנהל עסקים. היא משמשת כראשת תכנית ה-MBA הבינלאומית, וכראשת המחלקה ליזמות אסטרטגית.

קרא עוד
אייזנמן קיבלה את תואר הדוקטורט שלה במנהל עסקים מאוניברסיטת קולומביה, וכמו כן מחזיקה בתואר שני (MBA) מטעם אוניברסיטת טוליין (Tulane), ובתואר ראשון באנגלית ובתקשורת מהאוניברסיטה העברית.

ד"ר אייזנמן שימשה בעבר כעמיתת פרופסור בברוך קולג' שבניו יורק (City University of New York's Baruch College). מחקריה פורסמו בכתבי עת אקדמיים מובילים, ביניהם:  Administrative Science Quarterly, Academy of Management Review, Journal of Management Studies. לצד ניסיונה האקדמי הרב, ד"ר אייזנמן היא חברת הנהלה של ה-Academy of Management Review and Organization Theory, חברה בוועדת הפרסים של ה- William H. Newman Award, וחברה ב- Academy of Management וה-European Group of Organizational Studies.

ד"ר אייזנמן זכתה בפרסים ומענקי מחקר, ביניהם מענקים מטעם קרן המדע הישראלית,  הסוכנות הדנית למדע והשכלה גבוהה, International Network Program, מענק ג'וליאן סימון ועוד. היא גם זכתה בפרסים -

Best Developmental Reviewer Award, ו-Best Reviewer Award מטעם ה-Academy of Management Review.

 

ד"ר אייזנמן בעיתונות

TheMarker - מה גורם לחוקרת העיצוב להירתע דווקא מהמוצרים של אפל?

קראו פחות

אקרדיטציה

פרופ' ישי יפה

פרופ' ישי יפה

הקתדרה לחשבונאות ופיננסים ע"ש יוליוס פינשטיין
ראש תכנית MA בכלכלה פיננסית

ישי יפה, בעל תואר Ph.D בכלכלה מאוניברסיטת הרווארד מ-1993, לימד לאורך השנים באוניברסיטאות אוקספורד, מונטריאול, ובאוניברסיטה העברית בירושלים. כמו כן הוא שימש כסגן דיקן בית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית בין השנים 2010-2012, וכדיקן בית הספר בין 2012-2016.

קרא עוד
יפה הוא גם עמית מחקר של ה-CEPR שבלונדון, וה-ECGI בבריסל.

מחקריו עוסקים בין היתר בתיווך פיננסי, כלכלות מזרח אסיה, ובהיסטוריה כלכלית. פרופסור יפה שימש כיועץ לבנק ישראל ולקרן המטבע הבינלאומית, וכראש הוועדה המייעצת לממונה על שוק ההון בנוגע לרפורמה במערכת הפנסיה בישראל. מחקריו של יפה פורסמו בכתבי עת מובילים כגון The Journal of Finance, The Quarterly Journal of Economics, Management Science, The Journal of Financial Economics. ישי יפה הוא כותב הספר Emerging Markets and Financial Globalization (Oxford University Press, 2006) יחד עם פאולו מאורו ונתן זוסמן.

פרופסור יפה זכה במגוון רחב של פרסים ומענקי מחקר, בין היתר מטעם הקרן הלאומית למדע (ISF), והקרן הדו-לאומית למדע (BSF).

 

פרופ' יפה בעיתונות

דה מרקר: הפרופסור שתוקע סיכה בבלון של קרנות ההשקעות הפרטיות

דה מרקר: "יש לפרק הקבוצות העסקיות, ולא - אח"כ זה יהיה בלתי אפשרי"

קראו פחות