בעלי.ות תפקידים

דקנית

פרופ' אורלי שדה

פרופ' אורלי שדה

דקנית
הקתדרה למנהל עסקים ע"ש אלברטסון - וולטון

אורלי שדה היא דקנית ופרופ' למימון בבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית בירושלים. ראש הקתדרה למנהל עסקים על שם Albertson-Waltuch, בעלת תואר ראשון בכלכלה ובניהול ותואר שני במנהל עסקים מאוניברסיטת תל אביב.

קרא עוד
בשנת 2001 סיימה לימודי דוקטורט במנהל עסקים - מימון באוניברסיטת יוטה שבארצות הברית. היא חברה במועצה המדעית של ה Experimental Finance Society.

תחומי המחקר העיקריים של פרופ' שדה הם מימון התנהגותי וניסויי, מבנה שווקים פיננסיים, פינטק ומימון המונים.

פרופ' שדה זכתה במענקי מחקר ופרסים רבים על מחקריה, ביניהם הקרן הלאומית למדע, Coller Senior Award winner, פרס נשיא האוניברסיטה העברית ע"ש אייב גריי, מענקי מחקר של הביטוח הלאומי, מענקי מחקר מה- Pension Research Council/TIAA Institute מ- Think Forward Initiative ומענק יישום-פינטק Yissum-Fintech ועוד. עבודתה המחקרית זכתה לתהודה בעיתונות, ברדיו ובטלויזיה בארץ ובעולם.

פרופ' שדה צויינה לשבח על הוראה בארץ ובעולם. היא כיהנה כפרופסור אורח למימון במחלקה למימון בבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטת ניו יורק (NYU), ב- IE במדריד, ב- NES במוסקבה וכן בקמפוס של אוניברסיטת ניו יורק בשנחאי (NYU Shanghai). היא מלמדת את הקורסים ביסודות המימון, מימון המונים ומימון התנהגותי וניסויי.

בנוסף לניסיונה האקדמי, פרופ' שדה היא חברת דירקטוריון ב"כלל ביטוח", הייתה חברה בוועדה המייעצת לממונה על הביטוח במשרד האוצר, כיהנה במליאה (דירקטוריון) של הרשות ניירות ערך, בוועדות ציבוריות, בדירקטוריונים ובוועדות השקעה של גופים פיננסיים (קרנות נאמנות, קרנות פנסיה וקופות גמל) וכן ייעצה והרצתה לגופים עיסקיים מובילים במשק הישראלי.

 

פרופ' שדה בעיתונות

דה מרקר - החץ שמרים את החצאית של האשה: המסקנה המדכאת על הקשר בין נשים לכסף

כלכליסט - בדרך למימון המונים הצטיידי בנעלי בלט

ממון, ידיעות אחרונות - הפרופסורית שעשתה את זה

הארץ - לא המתמטיקה טעתה, אלא הגורם האנושי

דה מרקר - הכסף על הרצפה, מה שלא תרימו אותו?

קראו פחות

סגנית דקנית לענייני הוראה ותכניות לימודים

סגן דקנית לענייני מחקר

Dr. Yaniv Dover

ד"ר יניב דובר

סגן דקנית לענייני מחקר

ד״ר יניב דובר הוא מרצה בכיר בשיווק בבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית, וחבר במרכז פדרמן לחקר הרציונליות.

קרא עוד
דובר הוא בעל תואר ראשון ושני בפיסיקה וקיבל את הדוקטורט מהאוניברסיטה העברית, ואת הפוסט דוקטורט מבית הספר למנהל עסקים של אוניברסיטת ייל. הוא שימש כפרופסור בבית הספר למנהל עסקים באוניסרסיטת דרטמות׳.

תחום המחקר שלו מתמקד בקשרים ודינמיקות חברתיות, קהילות אינטרנטיות, ניהול ושיווק רשתות חברתיות, תוכן גולשים, שיווק דיגיטלי ופיזור מידע וחידושים.

במהלך הדוקטורט, זכה במגוון מלגות, ביניהן מלגה לשלוש שנים מטעם המרכז למרוכבות עבור דוקטורנטים מצטיינים, מלגה לסטודנטים בין תחומיים מטעם GIACS, ומלגה מטעם האוניברסיטה העברית. בנוסף, זכה במגוון מענקים ופרסים, ביניהם מענק ISF, פרס Abe Gray עבור הצטיינות במחקר ומענק מקרן המדע הישראלית. עבודותיו התפרסמו במגוון ערומי תקשורת, בניהם המגזין Forbes, NPR, כאן חדשות, גלובס ועוד.

הוא מלמד את הקורסים יסודות השיווק, כיצד מנהלים את הקשר עם הלקוח (CRM) ושיטות במחקר שווקים.

קראו פחות

ראש תכנית הדוקטורט

Prof. Lev Muchnik

פרופ' לב מוצ'ניק

David Goldman Chair in Data, Entrepreneurship
ראש תכנית הדוקטורנטים
ראש התמחות במדע המידע בניהול MBA
ראש תוכנית הלימודים לתלמידי מחקר
מנהל מרכז קיימרט

לב מוצ'ניק הוא פרופסור חבר במחלקה למדעי הנתונים בבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית. מחקריו האחרונים התמקדו בתיאורטית ובעיות אמפיריות הקשורות למבנה ולהתפתחות של רשתות חברתיות, כמו גם השפעות עמיתים, התפשטות נורמות התנהגות, דיפוזיה של מידע ועוד.

קרא עוד

פרופ' מוצ'ניק הוא בעל דוקטורט בפיזיקה מאוניברסיטת בר אילן ותואר ראשון בפיסיקה מהאוניברסיטה העברית.

בנוסף לניסיונו האקדמי, פרופסור מוצ'ניק שימש כחוקר מבקר במיקרוסופט, ומדען מחקר בכיר בבית הספר שטרן לעסקים בניו יורק.

הוא מלמד את הקורסים במדעי הנתונים, Big Data Analytics ו- Information Science ומחקריו פורסמו בכתבי עת מובילים כגון- Reports Science, Network Science, Scientific

 

פרופ' מוצ'ניק בעיתונות

YNET - בזמן הקורונה: הישגים ופרסים לאקדמיה הישראלית 

Nature: Effect of Bromide Ions on Junctional Transmission

קראו פחות

דקן משנה

ראשת תחום הוראה ותלמידים

ראשת תכנית ה-BA בחשבונאות

ראשת תכנית ה-BA במנהל עסקים

ראשת תכנית International BA in Business

pic

ד"ר שרית וייסבורד

ראשת תכנית International BA in Business

ד״ר וייסבורד היא ראשת תכנית International BA in Business בבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית וחוקרת בתכנית הארגון התעשייתית של ה CEPR.

קרא עוד
ד"ר שרית וייסבורד בעלת דוקטורט בכלכלה מהאוניברסיטה העברית, ותואר ראשון במתמטיקה וכלכלה מאוניברסיטת מרילנד בארצות הברית. מחקריה עוסקים בניתוח אמפירי של שאלות הקשורות לקבלת החלטות תחת תמריצים פיננסיים ואכיפה משפטית.

ד״ר שרית וייסבורד במדיה

Ynet - "חוקרים פרטיים: האם התשובה לכל שאלה היא לתת לנתונים לדבר"

Episode 32: Sarit Weisburd, Probable Causation Podcast

קראו פחות

ראשת תכנית ה-MBA

sharon pic

ד"ר שרון אריאלי

ראשת תכנית MBA

ד״ר שרון אריאלי היא מרצה בכירה בחוג לאסטרטגיה בבית הספר למנהל עסקים של האוניברסיטה העברית, וחברה במרכז K-Mart לשיווק קמעונאי ובינלאומי, בוועדת ההיגוי של מרכז אספר ליזמות וחדשנות ובוועדת האתיקה של בית הספר לעסקים.

קרא עוד

היא חוקרת את ההשפעה האינטראקטיבית של אישיות וגורמים חברתיים על התנהגות ובחירות הרלוונטיות להקשר הארגוני. המחקר שלה מתמקד בהנחיית היצירתיות של עובדים, צוותים וארגונים; השפעת הערכים על התנהגות ארגונית, יחסי הגומלין בין תרבות לחשיבה תרבותית וביצועים בארגונים, ורב-תרבותיות במקום העבודה.

ד"ר אריאלי שימשה כחוקרת סמכה לאחר דקטורט באוניברסיטת מישיגן. המחקר שלה פורסם בכתב העת Journal of Personality and Social Psychology, Journal of Experimental Psychology: Applied,Journal of Experimental Psychology: General, Applied Psychology: An International Review, Journal of Experimental Social Psychology, Cognition, Academy of Management Learning and Education, Journal of Applied Research in Memory and Cognition, Journal of Personality ו-Journal of Organizational Behavior. היא חברה בוועדת המערכת של the Journal of Experimental Psychology: Applied.

היא זכתה בפרס נשיא גריי למצטיינים ובפרס גולדה מאיר. בנוסף, היא זכתה במספר מענקים, כולל קרן המדע הישראלית (ISF), מענק נסיעות רקנאטי, מענק דוקטורט של נאמני קרנות ישראל (I.F.T), הידידים הקנדיים של האוניברסיטה העברית בירושלים, מענק מלגת פיטר לופיד, ואת גל-אד גרנט.

ד"ר אריאלי סיימה את הדוקטורט שלה במנהל עסקים; תואר שני במנהל עסקים, ותואר ראשון במנהל עסקים ותקשורת מהאוניברסיטה העברית.

היא מלמדת את הקורסים ניהול אסטרטגי, יצירתיות בשיווק ועסקים, יצירתיות וחדשנות בארגונים וסדנה מעשית בניהול.

 

קראו פחות

ראשת תכנית MA בכלכלה פיננסית

ד"ר ענת ברכה

פרופ' ענת ברכה

מנהלת מרכז קרוגר
ראשת תכנית MA בכלכלה פיננסית

פרופ' ענת ברכה היא המנהלת האקדמית של התוכנית בכלכלה פיננסית.

היא בעלת Ph.D בכלכלה מאוניברסיטת ייל (Yale) משנת 2005, והיא חוקרת את השפעתן של תובנות מתחום הפסיכולוגיה על הכלכלה.

קרא עוד
בפרט, היא חוקרת מוטיבים פסיכולוגים המשפיעים על תפישת סיכון, התנהגות פרו-חברתית, והתנהגות פיננסית, עם דגש על יישומים למדיניות ציבורית.

מחקריה פורסמו בכתבי עת מובילים, ביניהם: The American Economic Review, Management Science, ו- The Journal of Labor Economics, וכן הופיעו ב:
The Wall Street Journal, The New York Times, The Economist, ועוד. היא גם זכתה בפרסים בארץ ובחו"ל מטעם קרן המדע הישראלית, מרכז פנחס ספיר, Cowles Foundation Prize, ורבים נוספים.

פרופ' ברכה שימשה בעבר ככלכלנית בכירה בבנק הפדרלי של בוסטון (Federal Reserve Bank of Boston), כחברת סגל באוניברסיטת תל אביב, וכחוקרת אורחת באוניברסיטאות הרווארד, פיטסבורג, וייל.

 

פרופ' ברכה בעיתונות

The New York Times: What Is Bitcoin Really Worth? Don’t Even Ask.
The Wall Street Journal: The Gig Economy and Debt
The Wall Street Journal: Boston Fed Looks at Informal Work Participation Patterns
The Wall Street Journal: Subsidize Water Heaters, Not Hybrids
The Economist: Looking good by doing good
Bloomberg Brief: The Sharing Economy

קראו פחות

ראשת התוכנית הבינלאומית °IMBA Startup 360

פרופ' רננה פרס

פרופ' רננה פרס

הקתדרה לשיווק על שם קיימרט
ראש המחלקה לשיווק
ראש תכנית IMBA

רננה פרס היא ראש התמחות שיווק בבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית. פרס קיבלה את תואר הדוקטורט שלה בשיווק מטעם בית הספר רקנאטי למנהל עסקים שבאוניברסיטת תל אביב. כמו כן, היא בוגרת תואר ראשון ושני בפיזיקה מהאוניברסיטה העברית, ותואר שני במנהל עסקים מאוניברסיטת תל אביב.

קרא עוד

פרס מכהנת כסגנית הנשיא של האקדמיה האירופאית למדעים (EMAC). היא נבחרה להיות Fellow של האקדמיה , האישה החמישית, והישראלית השלישית אי פעם שזכתה לכבוד הזה.

פרס שימשה כפרופסור אורחת בבית הספר וורטון (Wharton) שבאוניברסיטת פנסילבניה, ובבית הספר שטרן (Stern) למנהל עסקים ב - NYU. מחקריה של פרס פורסמו בכתבי עת מובילים בשיווק ובפיזיקה, ביניהם:  The International Journal of Research in Marketing (שבו היא גם משמשת כעורכת בכירה), PhysicaA ,Marketing Scienceבנוסף לכך, פרופסור פרס הוציאה לאור את הספר: Innovation DiffusionNew Product Growth and Image Analytics in Marketing.

פרופסור פרס קיבלה את פרס מפעל הפיס לאמנויות ומדעים ע"ש לנדאו לשנת 2024 - על המיזם לשיקום עסקים קטנים ובינוניים שנפגעו במלחמה.

פרס ייסדה את חברת PerSay Ltd, סטארט – אפ ישראלי שהתמקד בפיתוח ויישום אלגוריתמים לזיהוי קולי, ושימשה כמנכ"לית החברה. כיום היא משמשת כחברת דירקטוריון בקופת הגמל "העתיד", וחברה בוועדה להשקעות אלטרנטיביות.

פרופסור פרס נבחרה על ידי ארגון DocSIG כאחת מ-50 החוקרים הפרודוקטיביים ביותר, וזכתה בתחרות "Ideas Challenge" של ארגון Marketing Research Institute.

 

פרופ' פרס בעיתונות

פרופ' רננה פרס: "המיזם הוא הצו 8 שלי. כל מה שאני יודעת, כל מה שלמדתי כל החיים"

פרופ' רננה פרס: "עוטפים את העוטף" באותנטיות, בהקשבה ובצניעות

פרויקט הסיוע לעסקים בעוטף

פיזיקאית ומוזיקאית? ניוטון, ווי הב א פרובלם! ראיון עם פרופסור רננה פרס

גלובס: שיימינג ופרסום שלילי

ליידי גלובס: להפוך למותג בשוק העבודה

 
קראו פחות

ראש התוכנית הבינלאומית IMBA Med-Tech

ד"ר ליאור שאלתיאל

ד"ר ליאור שאלתיאל

במסלול הנלווה
ראש ההתמחות בביומד MBA
ראש תוכנית בינלאומית Med-Tech

ד"ר ליאור שאלתיאל הוא חבר סגל בבית הספר למנהל עסקים, ומשמש כראש ההתמחות בניהול ביו-רפואי. שאלתיאל הוא יזם המתמחה בהנדסה כימית, ביולוגיה מולקולרית, אלקטרופיזיולוגיה, פרמקולוגיה ומערכות לאספקת תרופות.

קרא עוד

מחוץ לתחומי האקדמיה, ד״ר שאלתיאל מכהן כמנכ"ל חברת NurExone Biologic Ltd. הוא עבד במספר חברות לפיתוח ננו-תרופות, ביניהן LipoCure ו- Ayana Pharma. לפני שהצטרף ל- NurExone, היה סמנכ"ל ושותף בבנק השקעות בוטיק סיני הפועל בישראל וממפה את מגוון ההשקעות וההזדמנויות בתעשיית התרופות בישראל.

ד״ר שאלתיאל מלמד קורסים שונים המתעסקים בתחום הביו-רפואי והיזמות בתחום הטכנולוגיה הרפואית והרפואה בכלל.

 

ד״ר שאלתיאל בעיתונות

דה-מרקר: "הביוטק בישראל חשוב — אבל הוא עדיין רק הבן החורג של מדינת הסטארט־אפ"

קראו פחות

ראש תכנית חילופי סטודנטים

אחראית מגוון והוגנות מגדרית

ד"ר מיקי אייזנמן

פרופ' מיקי אייזנמן

ראשת ההתמחות באסטרטגיה ויזמות MBA
אחראית שוויון הזדמנויות וגיוון

מיקי איזנמן היא פרופסור חבר בהתמחות להתנהגות ארגונית ובהתמחות ליזמות אסטרטגית בבית הספר למנהל עסקים. היא משמשת כראשת המחלקה לאסטרטגיה ויזמות אסטרטגית.

קרא עוד
פרופ' אייזנמן קיבלה את תואר הדוקטורט שלה במנהל עסקים מאוניברסיטת קולומביה, וכמו כן מחזיקה בתואר שני (MBA) מטעם אוניברסיטת Tulane, ובתואר ראשון באנגלית ובתקשורת מהאוניברסיטה העברית.

לפני שהצטרפה לאוניברסיטה העברית, הייתה חברת סגל ב City University of New York's Baruch College.

מחקריה פורסמו בכתבי עת אקדמיים מובילים, ביניהם:  Administrative Science Quarterly, Academy of Management Review, Journal of Management Studies

 

פרופ' אייזנמן בעיתונות

TheMarker - מה גורם לחוקרת העיצוב להירתע דווקא מהמוצרים של אפל?

קראו פחות

אקרדיטציה

פרופ' ישי יפה

פרופ' ישי יפה

הקתדרה לחשבונאות ופיננסים ע"ש יוליוס פינשטיין

ישי יפה, בעל תואר Ph.D בכלכלה מאוניברסיטת הרווארד מ-1993, לימד לאורך השנים באוניברסיטאות אוקספורד, מונטריאול, ובאוניברסיטה העברית בירושלים. כמו כן הוא שימש כסגן דיקן בית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית בין השנים 2010-2012, וכדיקן בית הספר בין 2012-2016.

קרא עוד
יפה הוא גם עמית מחקר של ה-CEPR שבלונדון, וה-ECGI בבריסל.

מחקריו עוסקים בין היתר בתיווך פיננסי, כלכלות מזרח אסיה, ובהיסטוריה כלכלית. פרופסור יפה שימש כיועץ לבנק ישראל ולקרן המטבע הבינלאומית, וכראש הוועדה המייעצת לממונה על שוק ההון בנוגע לרפורמה במערכת הפנסיה בישראל. מחקריו של יפה פורסמו בכתבי עת מובילים כגון The Journal of Finance, The Quarterly Journal of Economics, Management Science, The Journal of Financial Economics. ישי יפה הוא כותב הספר Emerging Markets and Financial Globalization (Oxford University Press, 2006) יחד עם פאולו מאורו ונתן זוסמן.

פרופסור יפה זכה במגוון רחב של פרסים ומענקי מחקר, בין היתר מטעם הקרן הלאומית למדע (ISF), והקרן הדו-לאומית למדע (BSF).

 

פרופ' יפה בעיתונות

דה מרקר: הפרופסור שתוקע סיכה בבלון של קרנות ההשקעות הפרטיות

דה מרקר: "יש לפרק הקבוצות העסקיות, ולא - אח"כ זה יהיה בלתי אפשרי"

קראו פחות