אוגוסט 2021 | 'DOORME' – מיזם שנולד בזכות הלימודים באקדמיה - מור תורג'מן

כתבה: לי מתן

מור תורג'מן

מור תורג'מן הוא סטודנט ל- MBA בתוכנית המצטיינים "אלפא" של בית הספר למנהל עסקים, עם התמחות במימון וב-"ביג דאטה". את דרכו באקדמיה החל בלימודי תואר ראשון באוניברסיטה העברית, בחוגים סטטיסטיקה (מדע הנתונים), ומנהל עסקים.

בצבא, שירת כקצין ביחידת 8200 במשך שש שנים. כשהשתחרר ואחרי הטיול הגדול, ניתח נתונים חדשותיים בחברת הייטק מתחום התקשורת. לצד לימודי התארים ומזה כ-5 שנים, מור מייעץ לחברות מפתח בהייטק הישראלי ומספק להן את הכלים הטכנולוגיים לניהול פרויקטים וניהול מוצר, במסגרת עבודתו בחברת "מתודה".

תורג'מן בן 29, נשוי לנוי (גם היא משלנו, אולי קופידון לומד מנהל עסקים ולא ידענו?) ומתגורר היום במודיעין. אבל בתור סטודנט ירושלמי, הבחין בבעיה מהותית שהעסיקה את חבריו ללימודים- שותפים. במסגרת הקורס "יזמות טכנולוגית" בלימודי התואר הראשון במנהל עסקים, יחד עם שותפו אוריה אקשטיין, החליט מור לנצל את יכולותיו ממדע הנתונים יחד עם כישרונותיו כמנהל וכמפקד ולבוא לעזרתם.

אם יזם מאוהב ברעיון שלו ומנסה לכפות אותו על הבעיה - זה לרוב הולך עקום

ליזמים הצעירים בינינו ששומרים רעיונות במגירה, תורג'מן מציע קודם כל- להאמין בבעיה.

"העניין הוא כמה אתה מאמין בבעיה שאתה בא לפתור, לא בפתרון. אם יזם מאוהב ברעיון שלו ומנסה לכפות אותו על בעיה- זה לרוב הולך עקום".

ברגע שמצאתם את הבעיה, צריך לצבור אומץ ולהתחיל לשכנע את העולם. אבל גם זה לא פשוט ומור משתף על מה שהניע אותו להמשיך: "הפידבקים שקיבלתי מאנשים שסיפרתי להם על הרעיון, זה מה שגרם לי בעיקר להאמין ברעיון ולדבר עליו בחופשיות ובביטחון".

המיזם DOORME

כך המשיך במחקר מעמיק שכלל שיחות עם מומחים למדע ההתנהגות וחקר משתמשים. לאחר זיקוק הבעיה ומחקר מוקפד, נולד המוצר "DOORME", אתר באמצעותו ניתן למצוא את הדירה המושלמת ולא פחות חשוב מכך- את השותפים המושלמים.

תורג'מן ואקשטיין פיתחו אלגוריתם, שבעזרת מענה על שאלות בארבעה תחומים: אורח חיים, ניקיון, שיתופיות וחברתיות, יוכל לקבוע מידת התאמה בין שותפים פוטנציאליים.
אבל כמו בבחירת שותפים (לפני "DOORME", כמובן) גם בחיים יש הפתעות.
שנייה לפני שיצאו לפיילוט רחב ומרגש, הגיע איזה נגיף עולמי קטן ששיבש את התוכניות. כך מספר מור:

"היו לא מעט משברים, אבל אני חושב שהעיקרי היה סוגיית הקורונה. ההתפשטות התרחבה בדיוק בזמן שהתחלנו לחשוב על מימוש הפרויקט במספר אגודות סטודנטים. היו כבר כמה שהתעניינו ופתאום הכול הוקפא וחוזל"ש".

מור לא אמר נואש, ויכול ללמד את כולנו שיעור על ניצול הזדמנויות ומשברים, לטובת התקדמות: "זה גרם לנו דווקא להמשיך ולפתח את המוצר בצורה טובה יותר. ממש עם תחילת החיסונים בישראל, בין סמסטר א' לב', האגודה החליטה על הפיילוט יחד איתנו, ותוך שבועות ספורים הגענו לאלפי משתמשים".

זה היה רגע השיא בפרויקט:
"סוג של הצלחה אישית, שאתה מבין
 שזה משהו שעוזר לאנשים".

כך נזכר תורג'מן בסמסטר הראשון שלו כסטודנט ומספר על הקושי בהתאקלמות ובחזרה לשגרת לימודים: "הייתי כמה שנים בקבע, כבר חייתי בעבודה 'של גדולים'.. וגם עברו לא מעט שנים מהרגע שהנחתי את העט בכיתה י"ב.. לקח לא מעט זמן עד שהתחלתי ללמוד", הוא מספר.

חברויות קרובות וחברים – בעזרתם עוברים משברים

החברויות שיצר והחברים שצבר בתואר, הם אלו שעזרו לו לעבור גם את המשברים. והיו משברים: "בקורס אחד, מרוב שהחומר היה נרחב וקשה, פשוט החלטנו להמר על איזה נושאים כן נלמד או לא נלמד ביום לפני המבחן", מי לא מכיר את זה אה?

מתכון להצלחה

המתכון שלו להצלחה, אם כן, הוא לעבוד בהתאם לחוזקות ולחולשות שלך:

"כנראה שאני לא אבנה את האלגוריתם הכי טוב בעולם, אבל אני יודע שיש לי יחסי אנוש טובים, וניצול הזדמנויות טוב, אז אני לא ארגיש שאני פוגע באגו שלי אם אבקש מחבר לעבוד איתי".

הרגל נוסף שתורג'מן ממליץ לאמץ מהאקדמיה, הוא יכולת למידה עצמית:

"הרבה פעמים אתה נמצא בקורס באוניברסיטה ואתה לא מבין שום דבר.. אז דווקא בגלל שבאוניברסיטה לומדים הרבה תיאוריות ובסופו של דבר מיישמים את הפרקטיקה במבחן, יכולת למידה עצמית היא כלי קריטי וחשוב, במיוחד בעולם הדינאמי שאנחנו נמצאים בו היום".

כסטודנט בתוכנית "אלפא" למצטיינים, בבית הספר למנהל עסקים, תורג'מן ממליץ לשלב בין התואר הראשון לשני ולא לקחת הפסקה ביניהם: "מצד אחד יש קצת עייפות החומר, מצד שני אתה עדיין זוכר את מיומנויות הלמידה שלך" הוא מסביר. עם התפתחות הקריירה (שאצלו נראית מבטיחה במיוחד) וחיי המשפחה, הוא מספר על ההחלטה להמשיך מיד לתואר שני ככזו המאפשרת "לשמור על רצף לימודי, וגם לנצל את זה שעכשיו החיים עצמם מאפשרים לעשות את השדרוג הזה".

ואם כבר חיי משפחה, תורג'מן מספר כי דווקא במהלך השירות הצבאי האינטנסיבי, הבין "שכל הסיפור הזה לא יכול להיות שלם מבלי שחיי הזוגיות והמשפחה מתממשים". בעיניו, זוגיות ומשפחה הם הדבר החשוב ביותר והם גם אלו שמזינים אותו בחייו האקדמיים והמקצועיים.

"חשוב לנהל את החיים ביחד ובמקביל, כי זה עוזר לך להתגבר על הקשיים בשני העולמות".

בעשר השנים האחרונות, תורג'מן הגיע להספק שלא יבייש כרישים ממולחים בתעשייה ואנחנו צופים לו עוד עתיד מבטיח. לכם ולנו נשאר רק לרשום את הטיפים בצד כדי שנוכל גם אנחנו, כמו מור, לעזור לעולם לרוץ קדימה.