רקע כללי

חשבונאות – תואר שהולך עם הכל

כל מי שמעוניין.ת להשתלב בתפקידי מפתח בעולם העסקים ורוצה להבין כיצד עסקים וחברות מצליחות פועלות, חייב.ת ללמוד ולהכיר היטב את השפה החשבונאית ואת חוקי המס והחשבונאות.

בכל תפקיד ניהולי קיימות התמודדויות שוטפות עם אתגרים פיננסיים מורכבים.

הכלים המתקדמים והטכנולוגיים שתרכשו בלימודי התואר הראשון בחשבונאות, יהיו רלוונטיים לכל תפקיד בו תבחרו לעסוק ויספקו לכם יתרונות בולטים בעולם העסקים.

8 סיבות למה ללמוד דווקא אצלינו

1הבוגרים והבוגרות שלנו ממלאים מגוון רחב של תפקידים ניהוליים בכירים

בארבע החברות המובילות לראיית חשבון ה- BIG4 (EY, KPMG, PWC, DELOITTE), במשרד האוצר, מס הכנסה וברשות לניירות ערך. ראו בוגרות ובוגרים בתפקידי מפתח.

2המרצות והמרצים בתכנית הינם מנהלים בכירים בעלי ניסיון מוכח בעולם העסקים ובאקדמיה בישראל ובעולם

יחד עם זאת, המרצות והמרצים בתואר בחשבונאות מקפידים להעניק יחס אישי בגובה העיניים לכל הסטודנטים.

3טכנולוגיות חדשניות בתחום

במהלך שהובלנו עם מועצת רואי החשבון בישראל, שינינו את התואר ואנו שמים דגש משמעותי על למידת טכנולוגיות חדשניות, כדי שתוכלו לבצע ניתוחים ברמה גבוהה, של נתוני עתק (ביג דאטה). ניתוחים כאלה חשובים מאוד לצורך עבודת הביקורת ולמתן שירותים נוספים ללקוחות.

במסלול ההכשרה בחשבונאות תקבלו כלים לניהול פיננסי, ניהול סיכונים, פיתוח כישורי ניתוח, הבנה וכתיבת דו"חות כספיים, ניהול תקציב ופעילויות רבות נוספות אותן מבצעים מנהלי ומנהלות כספים.

4 ביקוש רב לבוגרי ובוגרות תואר בחשבונאות מהאוניברסיטה העברית

יותר ויותר מעסיקים בתחומי התעשייה השונים מודעים ליתרונות הבולטים שבהעסקת עובדים בעלי ידע והכרות עם העולם הפיננסי והחשבונאי. חברות יודעות, שהעסקת עובדים מיומנים בעלי רקע מתאים במימון, חשבונאות וכלכלה תורמת רבות להובלת החברה קדימה ולהצלחה במימוש יעדיה העסקיים.

5התמחות

אגודת הסטודנטים מקיימת ימי זרקור במסגרתם מגיעים לאוניברסיטה נציגי הפירמות השונות.

סטודנטים רבים מצליחים להשתלב במהלך ההתמחות במשרדי הBig4, שהן הפירמות המובילות בראיית חשבון בארץ.

6 האוניברסיטה העברית היא המובילה בארץ לפי מדד QS נכון לשנת 2020

ומדורגת במקום ה- 162 (מתוך 1100) מבין האוניברסיטאות ברחבי העולם.

7מלגות ייעודיות

בנוסף למלגות של האוניברסיטה, בחוג לחשבונאות ישנן מלגות המיועדות ללימודי חשבונאות למצטיינים.

8תכנית מצטיינים

במידה ותסיימו בהצלחה את לימודי התואר הראשון תוכלו להגיש את מועמדותכם לתואר מוסמך במנהל עסקים. תלמידים מצטיינים יוכלו להתחיל קורסי תואר המוסמך במנהל עסקים כבר בשנה ג' ללימודי התואר הראשון, ולהשלים תואר שני במנהל עסקים תוך 4 שנים מתחילת הלימודים. ראו מסלול מואץ למצטיינים.

מה תלמדו בתואר בחשבונאות?

חשבונאות פיננסית, ביקורת חשבונות, מיסים, מחקרים מעשיים בחשבונאות, תמחור מוצרים, משפט ועסקים מיקרו ומקרו כלכלה.

מבנה תכנית הלימודים

שנה א' – לימודי תשתית ויסודות

כלכלה, סטטיסטיקה, מתמטיקה, יסודות המשפט, יסודות המיסים, מדעי ההתנהגות ויסודות החשבונאות.

שנה ב' – לימודי תשתית ויסודות

דיני תאגידים, יסודות המיסים, מיסים למתקדמים, תמחיר, בעיות מדידה בחשבונאות, מימון, וביקורת חשבונות.

שנה ג' – קורסים מתקדמים

סמינר בחשבונאות, מיסים עקיפים, מיסים למתקדמים, ביקורת חשבונות למתקדמים, חשבונאות פיננסית למתקדמים וטכנולוגיית מידע בעידן המודרני.

שנה ד- סמסטר א- קורסים מתקדמים

חשבונאות פיננסית למתקדמים, ביקורת למתקדמים ומימון למתקדמים.

לתכנית הלימודים באתר השנתון

תנאי קבלה

מכינה בחשבונאות – נוסף על תנאי הקבלה הכללים לבית הספר, תידרשו להשתתף במכינה לחשבונאות הניתנת במסגרת המרכז לחשבונאות שליד בית הספר למנהל עסקים. המכינה מקנה ידע בסיסי בחשבונאות. מועמדים בעלי ידע בחשבונאות (מוכח בתעודות), יהיו פטורים מדרישה זו, וזאת בתנאי שיגישו בקשה לוועדת ההוראה של החוג לחשבונאות ויקבלו פטור מהוועדה. המכינה לחשבונאות מתקיימת בחופשת הקיץ ובסמסטר א' של שנת הלימודים (התשלום למכינה נפרד משכר הלימוד הרגיל). לפרטים.

מסלולי המשך

עם תום הלימודים לתואר הראשון, תוכלו להמשיך ללמוד לתואר שני במקצועות הפיננסיים, ובעיקר לתואר שני במנהל עסקים. בבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית קיימת תכנית ייעודית לתואר שני במנהל עסקים עבור בוגרי התכנית בחשבונאות – ניהול פיננסי לחשבונאים.

הרשמה