פרופ' שאול אורג

שאול
אורג
מנהל קרן רקאנטי

שאול אורג הוא פרופסור להתנהגות ארגונית בבית הספר למנהל עסקים שבאוניברסיטה העברית. תואר ה-Ph.D של שאול הוא מאוניברסיטת קורנל (Cornell), ובנוסף הוא מחזיק בתואר שני בפסיכולוגיה קלינית מטעם אוניברסיטת בן גוריון, ובתואר ראשון בפסיכולוגיה ובמדעי המחשב מאוניברסיטת תל אביב.

מחקריו של שאול עוסקים בהשפעתן של תכונות וערכים אישיים על העמדות וההתנהגויות של פרטים. אחד ההקשרים שבו מחקריו מתמקדים הוא שינוי ארגוני. מחקרו של אורג התפרסם בכתבי עת המובילים בתחום המנהל, ביניהם, Academy of Management AnnalsAcademy of Management ReviewJournal of Applied PsychologyPsychological Science, ו-Journal of Personality and Social Psychology. שאול היה עורך משנה בכתבי העת Personnel Psychology, ו-Journal of Organizational Behavior, והוא חבר בוועד המנהל שלהם ושל Journal of Change Management.

הוא מלמד את קורס הליבה של התנהגות ארגונית במסגרת התואר הראשון, את קורס שיטות המחקר הכמותיות של ההתמחות ב-MBA, כמו גם קורסים וסמינרים נוספים העוסקים בשינוי ארגוני, מנהיגות ואישיות.