מימון ובנקאות

ד"ר אמסלם

ד"ר אליהו-ליאור אמסלם

במסלול המקביל

בוגר תואר ראשון בכלכלה וחשבונאות מאוניברסיטת תל אביב, מוסמך בהצטיינות במימון וחשבונאות מהאוניברסיטה העברית, ודוקטור מטעם בית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית. מחקרו עוסק במימון תאגידי, מבנה ההון של הפירמה, ממשל תאגידי, הסדרי חוב וריכוזיות במשק הישראלי.

פרופ' ברגמן

פרופ' יעקב ברגמן

פרופ' יעקב ברגמן הוא גמלאי בית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית (מרצה למימון), עוסק בחקר ההשכלה הגבוהה ובמדיניותה.

ד"ר ענת ברכה

פרופ' ענת ברכה

מנהלת מרכז קרוגר
ראשת תכנית MA בכלכלה פיננסית

פרופ' ענת ברכה היא המנהלת האקדמית של התוכנית בכלכלה פיננסית.

היא בעלת Ph.D בכלכלה מאוניברסיטת ייל (Yale) משנת 2005, והיא חוקרת את השפעתן של תובנות מתחום הפסיכולוגיה על הכלכלה.

קרא עוד
בפרט, היא חוקרת מוטיבים פסיכולוגים המשפיעים על תפישת סיכון, התנהגות פרו-חברתית, והתנהגות פיננסית, עם דגש על יישומים למדיניות ציבורית.

מחקריה פורסמו בכתבי עת מובילים, ביניהם: The American Economic Review, Management Science, ו- The Journal of Labor Economics, וכן הופיעו ב:
The Wall Street Journal, The New York Times, The Economist, ועוד. היא גם זכתה בפרסים בארץ ובחו"ל מטעם קרן המדע הישראלית, מרכז פנחס ספיר, Cowles Foundation Prize, ורבים נוספים.

פרופ' ברכה שימשה בעבר ככלכלנית בכירה בבנק הפדרלי של בוסטון (Federal Reserve Bank of Boston), כחברת סגל באוניברסיטת תל אביב, וכחוקרת אורחת באוניברסיטאות הרווארד, פיטסבורג, וייל.

 

פרופ' ברכה בעיתונות

The New York Times: What Is Bitcoin Really Worth? Don’t Even Ask.
The Wall Street Journal: The Gig Economy and Debt
The Wall Street Journal: Boston Fed Looks at Informal Work Participation Patterns
The Wall Street Journal: Subsidize Water Heaters, Not Hybrids
The Economist: Looking good by doing good
Bloomberg Brief: The Sharing Economy

קראו פחות
מיכאל גופמן

ד"ר מיכאל גופמן

מיכאל גופמן הוא מרצה בכיר במחלקה למימון בבית הספר למנהל עסקים של האוניברסיטה העברית.

תחומי המחקר שלו הם רשתות פיננסיות, בנקאות, רגולציה, אשראי מסחרי, סיכון מערכתי, יציבות פיננסית, מערכות תשלומים, סטארט-אפים ובינה מלאכותית.

יאיר דוכין

ד"ר יאיר דוכין

אמריטוס

ד״ר יאיר דוכין מכהן כראש ההתמחות במימון נדל"ן בתכנית ה. לד״ר דוכין דוקטורט בכלכלה מהאוניברסיטה העברית. תחום ההתמחות שלו הוא בדיקת כדאיות והכנת תכניות עסקיות ללקוחות שונים מהמגזר הציבורי והעסקי.

קרא עוד

בעבר מילא מספר תפקידי ייעוץ פיננסיים, כדירקטור וחבר בועדת השקעות בקבוצת קרנות הנאמנות ״עמדה״, יועץ כלכלי פיננסי לעיריית כרמיאל ועוד. בנוסף ניהל מספר רב של פרויקטים כגון בניית תכניות עסקיות וסקרי היתכנות כלכליים לערים, מוסדות ומלונות שונים ברחבי המדינה.

ד״ר דוכין מלמד קורסים בנושאי כלכלה ונדל״ן, ביניהם כלכלת ישראל כלכלת הנדל״ן.

 

ד״ר דוכין בעיתונות

ד״ר דוכין בעיתון דה-מרקר על מצב הדיור בארץ

קראו פחות
פרופ' ישי יפה

פרופ' ישי יפה

הקתדרה לחשבונאות ופיננסים ע"ש יוליוס פינשטיין

ישי יפה, בעל תואר Ph.D בכלכלה מאוניברסיטת הרווארד מ-1993, לימד לאורך השנים באוניברסיטאות אוקספורד, מונטריאול, ובאוניברסיטה העברית בירושלים. כמו כן הוא שימש כסגן דיקן בית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית בין השנים 2010-2012, וכדיקן בית הספר בין 2012-2016.

קרא עוד
יפה הוא גם עמית מחקר של ה-CEPR שבלונדון, וה-ECGI בבריסל.

מחקריו עוסקים בין היתר בתיווך פיננסי, כלכלות מזרח אסיה, ובהיסטוריה כלכלית. פרופסור יפה שימש כיועץ לבנק ישראל ולקרן המטבע הבינלאומית, וכראש הוועדה המייעצת לממונה על שוק ההון בנוגע לרפורמה במערכת הפנסיה בישראל. מחקריו של יפה פורסמו בכתבי עת מובילים כגון The Journal of Finance, The Quarterly Journal of Economics, Management Science, The Journal of Financial Economics. ישי יפה הוא כותב הספר Emerging Markets and Financial Globalization (Oxford University Press, 2006) יחד עם פאולו מאורו ונתן זוסמן.

פרופסור יפה זכה במגוון רחב של פרסים ומענקי מחקר, בין היתר מטעם הקרן הלאומית למדע (ISF), והקרן הדו-לאומית למדע (BSF).

 

פרופ' יפה בעיתונות

דה מרקר: הפרופסור שתוקע סיכה בבלון של קרנות ההשקעות הפרטיות

דה מרקר: "יש לפרק הקבוצות העסקיות, ולא - אח"כ זה יהיה בלתי אפשרי"

קראו פחות
פרופ' שיקי לוי

פרופ' משה (שיקי) לוי

הקתדרה לחשבונאות ע"ש ג'ון ברג
ראש ההתמחות במימון ובנקאות MBA

פרופסור משה (שיקי) לוי הוא פרופסור מן המניין במחלקת המימון והבנקאות של בית הספר למנהל עסקים. לוי השלים את תואר ה-Ph.D שלו בכלכלה ובפיזיקה, ובנוסף לכך גם מחזיק בתואר BS.C במתמטיקה ובתואר M.Sc בפיסיקה, כולם מטעם האוניברסיטה העברית.

קרא עוד
לוי הוא מומחה בתחום המימון, ומחקריו עוסקים בעיקר בנושאים כמו תורת התיקים, קבלת החלטות בתנאי אי ודאות, אבולוציה של העדפות, רשתות חברתיות ועוד.

לוי שימש כפרופסור אורח בבית הספר "Anderson Graduate School of Management" למנהל עסקים באוניברסיטת UCLA, ומחקריו פורסמו בכתבי עת יוקרתיים כמו "Review of Financial Studies", "Management Science".

פרופסור לוי זכה בפרסים רבים הודות לפעילותו האקדמית, ביניהם פרס Harry Markowitz JOIM (2012), פרס Michael Milken Prize על מצוינות בהוראה (2011), פרס Abe Grey (2007), ומענק גולדה מאיר (2000).

 

פרופסור לוי בעיתונות

"איך לבחור קרן השקעות?" (מתוך ידיעון בית הספר מחודש מרס 2018)

קראו פחות
פרופ' יורם קרול

פרופ' יורם קרול

יורם קרול הוא פרופסור אמריטוס בבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית. שימש כמרצה אורח ב Warton , אוניברסיטת העיר ניו יורק, אוניברסיטת פלורידה, והמכון הטכנולוגי של וירגיניה- Virginia Tech.

פרופ' קרמר

פרופ' אילן קרמר

הקתדרה למנהל עסקים על שם מיילס ס. רובינסון

אילן קרמר הוא פרופסור במחלקה למימון ולבנקאות בבית הספר למנהל עסקים, ופרופסור לכלכלה במחלקה לכלכלה. הוא משמש גם כמנהל מרכז פדרמן לחקר הרציונאליות שבאוניברסיטה העברית, ומונה להיות פרופסור לכלכה גם באוניברסיטת וורוויק (Warwick).

קרא עוד
קרמר שימש כפרופסור למימון באוניברסיטת סטנפורד, כ-Foreign Editor של ה- Review of Economic Studies, וכעורך משנה של ה- American Economic Review.

מחקריו, המתמקדים בכלכלה פיננסית, כלכלת מידע (Information Economics), ובתורת המשחקים, זכו לפרסום בכתבי עת אקדמיים רבים, ביניהם: Management Science, American Economic Review. הוא זכה בפרס אייב גריי, וקיבל מענקי מחקר מהמועצה האירופית למחקר, מקרן המדע הלאומית ומהקרן הישראלית למדע.

פרופסור קרמר קיבל את תואר הדוקטורט שלו במימון מבית הספר קלוג למנהל עסקים שבאוניברסיטת נורת'ווסטרן. הוא גם מחזיק בתואר שני (M.Sc.) במדעי המחשב ובתואר ראשון (.B.Sc) במדעי המחשב ובפיזיקה מהאוניברסיטה העברית.  

 

פרופסור קרמר בעיתונות 

גלובס: המעצמה שישראל צריכה להתבייש להיות

קראו פחות
פרופ' אורלי שדה

פרופ' אורלי שדה

דקנית
הקתדרה למנהל עסקים ע"ש אלברטסון - וולטון

אורלי שדה היא דקנית ופרופ' למימון בבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית בירושלים. ראש הקתדרה למנהל עסקים על שם Albertson-Waltuch, בעלת תואר ראשון בכלכלה ובניהול ותואר שני במנהל עסקים מאוניברסיטת תל אביב.

קרא עוד
בשנת 2001 סיימה לימודי דוקטורט במנהל עסקים - מימון באוניברסיטת יוטה שבארצות הברית. היא חברה במועצה המדעית של ה Experimental Finance Society.

תחומי המחקר העיקריים של פרופ' שדה הם מימון התנהגותי וניסויי, מבנה שווקים פיננסיים, פינטק ומימון המונים.

פרופ' שדה זכתה במענקי מחקר ופרסים רבים על מחקריה, ביניהם הקרן הלאומית למדע, Coller Senior Award winner, פרס נשיא האוניברסיטה העברית ע"ש אייב גריי, מענקי מחקר של הביטוח הלאומי, מענקי מחקר מה- Pension Research Council/TIAA Institute מ- Think Forward Initiative ומענק יישום-פינטק Yissum-Fintech ועוד. עבודתה המחקרית זכתה לתהודה בעיתונות, ברדיו ובטלויזיה בארץ ובעולם.

פרופ' שדה צויינה לשבח על הוראה בארץ ובעולם. היא כיהנה כפרופסור אורח למימון במחלקה למימון בבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטת ניו יורק (NYU), ב- IE במדריד, ב- NES במוסקבה וכן בקמפוס של אוניברסיטת ניו יורק בשנחאי (NYU Shanghai). היא מלמדת את הקורסים ביסודות המימון, מימון המונים ומימון התנהגותי וניסויי.

בנוסף לניסיונה האקדמי, פרופ' שדה היא חברת דירקטוריון ב"כלל ביטוח", הייתה חברה בוועדה המייעצת לממונה על הביטוח במשרד האוצר, כיהנה במליאה (דירקטוריון) של הרשות ניירות ערך, בוועדות ציבוריות, בדירקטוריונים ובוועדות השקעה של גופים פיננסיים (קרנות נאמנות, קרנות פנסיה וקופות גמל) וכן ייעצה והרצתה לגופים עיסקיים מובילים במשק הישראלי.

 

פרופ' שדה בעיתונות

דה מרקר - החץ שמרים את החצאית של האשה: המסקנה המדכאת על הקשר בין נשים לכסף

כלכליסט - בדרך למימון המונים הצטיידי בנעלי בלט

ממון, ידיעות אחרונות - הפרופסורית שעשתה את זה

הארץ - לא המתמטיקה טעתה, אלא הגורם האנושי

דה מרקר - הכסף על הרצפה, מה שלא תרימו אותו?

קראו פחות